szerző:
hvg.hu

Több mint egy évtized elteltével folytatódik a játék, amin egy egész generáció nevelkedett fel. A részletekről még nem beszélnek, előzetes viszont már van a játékról.

Valószínűleg maguk az Age of Empires-sorozat rajongói se gondolták volna, hogy ennyi jó hírt hozhat a 2017-es év. Bő két hónappal ezelőtt még csak arról szóltak a hírek, hogy Age of Empires: Definitive Edition néven jön a játék felújított, 4K-s verziója, most pedig kiderült, már készül a sorozat negyedik része is.

Az Age of Empires első részét az azóta már megszűnt Ensemble Studios készítette 1995-ben, majd a sikeren felbuzdulva 1999-ben jött a folytatás, a harmadik részt 2005-ben dobták piacra. Az új részre azóta, 12 éve várnak a rajongók.

Egyelőre annyi biztos, hogy az új rész Windows 10-es gépekre készül, ugyanis még azt sem tudni, hogy az AoE IV melyik korban játszódik majd. A fejlesztést a kanadai Relic Entertainment végzi, a kiadó pedig természetesen a Microsoft Studios.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!