szerző:
hvg.hu

Több mint egy évtized elteltével folytatódik a játék, amin egy egész generáció nevelkedett fel. A részletekről még nem beszélnek, előzetes viszont már van a játékról.

Valószínűleg maguk az Age of Empires-sorozat rajongói se gondolták volna, hogy ennyi jó hírt hozhat a 2017-es év. Bő két hónappal ezelőtt még csak arról szóltak a hírek, hogy Age of Empires: Definitive Edition néven jön a játék felújított, 4K-s verziója, most pedig kiderült, már készül a sorozat negyedik része is.

Az Age of Empires első részét az azóta már megszűnt Ensemble Studios készítette 1995-ben, majd a sikeren felbuzdulva 1999-ben jött a folytatás, a harmadik részt 2005-ben dobták piacra. Az új részre azóta, 12 éve várnak a rajongók.

Egyelőre annyi biztos, hogy az új rész Windows 10-es gépekre készül, ugyanis még azt sem tudni, hogy az AoE IV melyik korban játszódik majd. A fejlesztést a kanadai Relic Entertainment végzi, a kiadó pedig természetesen a Microsoft Studios.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!