szerző:
hvg.hu

A fényképekből zenés bemutatót készítő programok vagy halovány tudásúak (viszont ingyenesek), vagy jól használhatók, akkor azonban fizetni kell értük. Az alábbi windowsos slideshow készítő viszont jó ellenpélda lehet.

A slideshow- (vagy diashow-) készítő programok azért hasznosak, mert a segítségükkel szórakoztató formában tudunk fényképeket mutatni, sőt egy jól megválasztott zenei aláfestéssel még számunkra is szívmelengető élmény lehet, akárhányszor is nézzük meg.

A Windows áruházból letölthető Movie Maker: Free Video Editor azért lehet jó választás erre a célra, mert ugyan ingyenes (pontosan appon belüli vásárlási lehetőségek azért vannak), de ahhoz képest meglepően nagy tudású.

A program letöltése és indítása után egy kezelőfelület fogad számos opcióval, de minket igazán a slideshow érdekelhet. Ha erre kattintunk, megnyílik egy ablak, és mi kiválaszthatjuk műsorunk fényképeit. Ezután kis képkockánként látjuk őket egymás mögött, és most tudunk témákat (pl. nyár, hóesés, születésnap, karácsony stb.) választani hozzájuk, s ha rákattintunk valamelyikre, azonnal láthatjuk is, hogyan változik a fotó. Az ingyen elérhető témákon kívül még jó pár van, azonban ezekre már áldozni kell.

©

A továbbiakban kiválaszthatjuk, hogy meddig maradjon látható egy-egy kép, és persze háttérzenét is adhatunk hozzájuk, akár a felkínált zenékből, akár saját számaink közül választva. A szerkesztési opcióval szöveget, matricákat, sőt még videoklipeket is adhatunk a fotókhoz. Ha mindennel elégedettek vagyunk, elmenthetjük diashown-kat, mp4 formátumban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!