szerző:
hvg.hu

A nyaralások legszebb fotóival és rövid szövegekkel egy ízléses oldalt hozhat létre ezzel az alkalmazással, majd bárhol megoszthatja az utazás emlékeit.

Az App Strore-ból iPhone-ra ingyen letölthető, de a fejlesztők ígérete szerint hamarosan Androidra is érkező Trips by Lonely Planet egy remek ingyenes alkalmazás arra, hogy ízléses oldalt hozzon létre a nyaralása legszebb emlékeiből.

Az utazások Instagramjaként is emlegetik a szolgáltatást, hiszen itt is lehet követni rendszeres utazókat és ismerősöket, de ami fontosabb: nagyon egyszerűen lehet pár fotóval és egy kis szöveggel a facebookos megoldásnál igényesebb módon megosztani kirándulása(i) legjobb pillanatait.

©

Facebookos, twitteres és Google-fiókkal is lehet regisztrálni, a gyors bejelentkezés után pedig be is követhet pár népszerű utazót. Ezután sorban jelennek meg a legújabb utazások posztjai, amelyek – saját emlékeihez hasonlóan – lájkolhatók és megoszthatók. Időrendben jelennek meg a bejegyzések, de alul balról a második ikonnal a legnépszerűbb bejegyzések között válogathat.

Alul középen a “+” ikonra kattintva saját bejegyzés hozható létre, ezzel megjelenik a mobilja vagy táblagépe galériája, innen pedig kiválaszthatja a használni kívánt fotókat az utazásról. Utána megjelenik az oldal címlapja, amelyen a fotón kívül a cím, a helyszín, egy rövid leírás és a dátum adható meg.

©

Ezután a lefelé mutató nyílra kattintva írhat egy maximum 200 karakteres összefoglalót, a többi fotót is elrendezheti, és azokhoz egyenként is írhat egy-egy rövid leírást, történetet, majd az így elkészült bejegyzést az alkalmazáson kívül a közösségi oldalakon is megoszthatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!