Balogh Csaba
Balogh Csaba

A Csillagok háborújából ismert holosakk, a jedik fénykardos gyakorlása és holocsaták is játszhatók lesznek otthon, a Lenovo és a Disney által közösen összerakott, kiterjesztett valóságra alapuló Star Wars-készlettel.

Egy kompatibilis okostelefon kell csak a Lenovo Star Wars: Jedi Challenges névre hallgató szettjéhez ahhoz, hogy valóra válósággá váljon a szobánkban a sci-fi több emlékezetes jelenete. A készletben egy jeladó, egy Lenovo Mirage AR-headset, illetve egy, a vállalat berlini bejelentése szerint “gyűjtői minőségű” fénykard található.

©

A karácsonyi szezonra megjelenő szett iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S7 edge, Samsung Galaxy S7, Google Pixel XL, Google Pixel és persze Moto Z készülékekkel használható (és vélhetően a szeptemberi újabb iPhone-okkal is menni fog majd). A telefonon el kell indítani a Star Wars: Jedi Challenges alkalmazást, ezután belehelyezni a készüléket a szobánk valóságára újabb, virtuális rétegeket szemünk elé vetítő Mirage AR-headsetbe, és már indulhatnak is a játékok.

A Berlinben zajló IFA innovációs szakkiállításon tett bejelentés szerint első körben három dolgot tehetünk majd újdonsült jediként.

Az egyik az fénykardozás/lézerkardozás ismert ellenfelekkel.

A másik a szintén az első Star Wars-film óta emlékezetes holosakk.

És szárazföldi csaták stratégiai irányítását is vihetjük.

A novemberben piacra kerülő készletért Európában 299 eurót kell fizetni, ami 90-100 ezer forint körüli hazai árat jelenthet majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!