szerző:
Papós Tamás

Több mint 800 kriptovalutát tartanak már számon, így ha valakit érdekel a digitális pénzek világa, kell egy alkalmazás, amelyen minden árfolyamot nyomon tud követni. Egy tökéletes és ingyenes megoldást ajánlunk.

A digitális pénzek világa egyre érdekesebb, hiszen nem csak egyre több, de egyre értékesebbek vannak a piacon. Ezért nem meglepő, hogy Észtország saját kriptodevizát akar létrehozni (méghozzá a magyarok által is igényelhető digitális állampolgársáhgoz), de már a Burger King is saját e-pénzt vezet be.

A már meglévő kriptovaluták árfolyamait természetesen ugyanúgy lehet követni, mint a tőzsdék részvényeit, ehhez csak egy megfelelő alkalmazás kell. Ehhez ajánljuk az Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető CryptoLadder appot.

©

Tesztelésünkkor már 808 kriptodevizát figyelt, méghozzá élőben, az árfolyamok alakulását folyamatosan nyomon lehet követni az alkalmazással. Természetesen az elsők között jelennek meg a legnépszerűbb digitális pénzek, mint például a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin, a Dash és a Ripple.

Az app tetején a teljes digitális pénzpiac összértékét lehet látni, alatta egy keresőt, ha konkrétan egy kriptodeviza árfolyamára kíváncsi. Ha valamelyikre rákattint, akkor további adatok jelennek meg, mint például az adott kriptodeviza hivatalos rövidítése, az elmúlt 24 óra árfolyamingadozása (százalékosan és konkrét értékben is, dollárban).

Hogy mi az a kriptodeviza? Egy virtuális pénzeszköz, fizetőegységeit egy matematikai algoritmus hozza létre korlátozott számban, a hálózatra kapcsolt számítógépek erőforrásainak segítségével. Az így kibányászott vagy vásárolt pénzek egy titkos elektronikus aláírással írhatók át mások virtuális pénztárcájába, így a kifizetett összeg a bankok kikerülésével, közvetlenül a kedvezményezetthez kerül, hasonlóan a készpénzforgalomhoz. A virtuális pénznek nincs aranyfedezete, értéke attól van, hogy elfogadják cserealapként, nő iránta a kereslet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!