szerző:
hvg.hu

Sokféle munkakörben fontos és néhányaknak személyes érdeklődés miatt is jól jön, hogy egy-egy weboldal változásáról mindig képben legyünk, ezért ajánljuk ezt az ingyenes szolgáltatást, amely a kiválasztott oldal(ak)ról előre beállított rendszerességgel automatikusan képernyőképet készít, majd azt azonnal továbbítja a megadott e-mail-címekre.

Havi 30 időzített képernyőképet ingyen, havi 5 dollárért pedig 300 screenshotot biztosít a Blit szolgáltatása, amit nagyon ajánlunk minden olyan olvasónknak, akiknek akár munkájuk miatt, akár személyes érdeklődésből fontos tudniuk egy-egy weboldal változásáról, és nem árt, ha dokumentálják is azt. A “Free Sign Up” lehetőségre kattintva egy gyors e-mailes regisztráció után a “New Capture” opciót választva már be is állítható egy új automatikus képernyőkép.

Felülről lefelé haladva: nevet kell adni a rendszeresen kért képernyőképnek, megadni az e-mail-címeket, amelyekre továbbítanánk (nem csak sajátot lehet megadni, hanem a kollégákét is), és természetesen a weboldal linkjét.

©

Ezután az “Advanced Web Page Options” révén a képernyőkép méretét is lehet kérni, de ezt nem kötelező kitölteni, illetve a napokat sem kell megadni, ha kipipálva hagyja az “Every Day” lehetőséget, így ugyanis minden nap érkezik képernyőkép az oldalról a megadott címekre. Természetesen ha kiveszi a pipát, a hónapok napjaiból is választhat, így ritkábban jönnek képernyőképek – ez esetben akár több oldalról is tud ingyen automatikus képernyőképeket kérni.

A “Capture Times” opcióval megadható, hogy a kiválasztott napokon pontosan mikor készüljön a képernyőkép, majd a “Save” feliratra kattintva mindennel kész van, innentől minden megy magától.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!