szerző:
hvg.hu

Az Apple szeptember 12-én mutatja be az iPhone 8 és 8 Plus készülékeket, ami mellé érkezik majd egy jubileumi csúcsmobil is. Úgy tűnik, most ez utóbbinak is kiderült a neve.

Az elmúlt hetekben/hónapokban számos információ szivárgott ki arról, milyenek lesznek majd a szeptemberben érkező, jubileumi iPhone-ok. Néhány napja a telefon tárhelyéről és áráról derültek ki információk, korábban pedig egy röntgensugár leplezte le a készüléket. Volt már találgatás a telefon nevét illetően is, most ismét ennek kapcsán kapott szárnyra egy (meglehetősen komolynak tűnő) hír.

Az írországi programozó, Steven Troughton Smith a legújabb iOS-ben bukkant rá arra a néhány sorra, amelyek elárulták, milyen névvel érkeznek az idei iPhone-ok. Ezek szerint lesz majd egy iPhone 8 és egy iPhone 8 Plus is, ami eddig nem túl meglepő, emellett azonban a jubileumi mobil értelemszerűen nem az iPhone 8, de még csak nem is a korábban felmerült iPhone Edition, hanem az iPhone X nevet kapja meg.

A 9to5Mac beszámolója szerint az iPhone 8 és 8 Plus LCD kijelzőt kapnak majd, az iPhone X-et viszont egy szinte keret nélküli OLED-kijelzővel látják el. A telefont az ujjlenyomat-olvasó helyett az arcfelismerő szoftver segítségével lehet majd feloldani, emellett pedig a készülék felismeri majd, ha a tulajdonosa épp a kijelzőt nézi, így automatikusan némítja a beérkező értesítéseket.

Az Apple bejelentéséig már nem kell sokat aludni, egész pontosan csak egyet: a cég szeptember 12-én rántja le a leplet az új iPhone-okról. Nem mellesleg pedig egy új Apple Watch okosóra is lesz még a tarsolyban.

Ha értesülni szeretne a bejelentés részleteiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.