szerző:
hvg.hu

Kamerafüggetlen gesztuskövető póló mutatkozott be az IFA-n és egyidőben vált rendelhetővé a Kickstarteren: vezérlőeszközzé alakítja viselője testét.

Találóan e-skinnek (e-bőrnek) nevezték el fejlesztői azt a különleges hosszú ujjú trikót, amelyik az emberi test mozgását viszi át a virtuális-, a kiterjesztett- és a mixelt valóságba. A berlini IFA-n és a Kickstarteren is bemutatkozó vezeték nélküli ruházat anyagába beépítették az érzékelőket és a hozzájuk kapcsolódó elektronikát.

©

14 szenzort helyeztek el benne, olyan, a mozgás szempontjából fontos részekre, mint a váll, a mellkas, a könyökök, a csuklók, ezek az érzékelők fordítják le a trikót viselő mozdulatait, anélkül, hogy ehhez kamerát kellene használni. A trikó kényelmes, az érzékelők elektromosan szigeteltek, így nincs gond, ha megizzadna a felhasználó, sőt a ruhadarab nyugodtan kimosható gépben is.

Az e-skin mögött álló Xenoma még a múlt hónapban indította el a Kickstarter-kampányt is, és sikerült is összegyűjteni a célul kitűzött 50 ezer dollárt. A korai támogatók 479 dollárért, azaz körülbelül 123 ezer forintért kaphatják meg a különleges trikót, valamikor decemberben. A játékon kívül az e-skin testedzésekhez is remekül használható, sőt a fejlesztői programozásától függően sokféle alkalmazás elképzelhető.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!