szerző:
hvg.hu

A Blizzard már az utolsó simításokat végzi első amerikai e-sport-arénáján, Los Angelesben rendeznek benne nagyszabású versenyeket.

Az e-sport népszerűségét jól mutatja, hogy már az olimpiai sportággá válása is komolyan felmerült, az egyik legnagyobb sztár 17 évesen évi 40 millió forintot keres, és már itthon is élő tévéközvetítést kapnak a legfontosabb események. Bármelyik játékkal kapcsolatos egy-egy rendezvény, szurkolók tízezrei jelennek meg, erre pedig stadionokat bérelnek ki. Van viszont pár olyan aréna is, amelyet kifejezetten e-sportra építettek ki, és a Blizzard most készít elő egy ilyet Los Angelesben.

A Los Angeles Times beszámolója alapján a közel 5 ezer négyzetméteres arénában az utolsó simításoknál tartanak, október elején már fel is avatják egy versennyel. Minderre azért van szükség, mert az Overwatch játék iránti érdeklődés óriási lett, 30 millióan űznek belőle sportot, az érdeklődőket pedig ki kell szolgálni.

Nem akármilyen show-műsort kerekítenek egy ilyen eseményből, itt egy kis ízelítő, milyen is a hangulat a profik megmérettetésein.

Az arénát úgy alakítják ki, hogy legyen benne egy stúdió, amit gyakorlatilag éjjel-nappal ki lehet használni, hiszen itt lehet kommentálni távolban zajló összecsapásokat, hogy tévéműsor legyen belőlük.

A Blizzard egy Overwatch Contenders elnevezésű ligát indít a világ legjobb játékosainak, a versenyek fő helyszíne lesz ez az aréna.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!