szerző:
hvg.hu

Eddig csak a YouTube asztali böngészős változatában lehetett variálni a videók lejátszási sebességét, mostantól viszont ugyanezt telefonunkon is megtehetjük.

A YouTube asztali böngészős verziójában van egy olyan opció, amit kifejezetten kedvelnek a felhasználók. A beállításoknál a videók lejátszási sebességét lehet gyorsabbra vagy esetleg lassabbra állítani. Előbbire akkor lehet szükség, ha például vlogot néz valaki, de a vlogger természetes beszéde túl lassú. Vagy éppen unalmas rész van a videóban. Vagy nem érünk rá. Utóbbi pedig akkor lehet hasznos, ha egy film előzetesét szeretnénk képkockáról képkockára megnézni, hogy véletlenül se maradjunk le semmiről.

Videót viszont nemcsak számítógépen, mobilon is szívesen nézünk – ott azonban ilyen funkció nincs. Vagyis csak nem volt, a YouTube fejlesztőinek köszönhetően ugyanis mostantól már ezen a platformon is (androidosok és iPhone-t, iPadet használók egyaránt) változtatni tudunk a videók sebességén.

A YouTube egyik szoftvermérnöke, Pallavi Powale szerint azonban a dolog nem volt olyan egyszerű, mint azt első hallásra gondoljuk. A fejlesztés során ugyanis meg kellett oldani, hogy a hang a sebesség megváltozásával ne torzuljon, csak gyorsabb vagy lassabb legyen. Ez pedig mobilon sokkal nehezebb, mert a készülék erőforrása kisebb, mint egy asztali gép esetében.

©

Végül azonban sikerült, így mostantól akár mobilon is beállíthatjuk a 2x-es, vagy akár a 0,25-ös lejátszási sebességet.

Ha máskor is tudni szeretne a YouTube új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!