szerző:
hvg.hu

Az iPhone X széltől szélig tartó kijelzője valóban szép, azonban van vele egy kis bibi. Már egy androidos app is született ezzel kapcsolatban.

A szinte csak kijelzőből álló jubileumi iPhone-nak van egy kis problémája: a valóban szép displaybe belelóg felül egy kis fekete csík (notch-nak nevezik angolul, ami bemetszést, bevágást jelent), amire egyébként szükség van, hiszen el kellett valahol helyezni az érzékelőket, a kamerát. Az viszont vitathatatlan, hogy ez kissé bezavar az éltől élig tartó kijelzőbe, olyannyira, hogy már meg is jelent egy ezt parodizáló Chrome-bővítmény, amelyről itt írtunk.

És ezzel még nincs is vége, a napokban bekerült a Google Playbe egy olyan alkalmazás, amelyik androidos telefonon mutatja meg ezt a bizonyos iPhone X notchot. Az XoutOf10 nevű app nem tesz mást, mint hogy a kis takarással mutatja a kijelzőt, s mindezért – írják a fejlesztők – nem kell ezer dollárt kifizetni.

©

Az appnak van néhány megkötése, csak Android 4.0.3-mal, illetve ennél frissebb operációs rendszerrel működik, illetve esetleg nem látható a notch olyan speciális saját felületeken, mint amilyeneket a Xiaomi vagy a Huawei telefonjain használnak. Bár még nem beszélhetünk kirobbanó sikerről az appnál (itt elsősorban a letöltésszámra és nem az értékelésre gondolunk), ennek ellenére vannak benne hirdetések. Szerencsére csak a Beállításoknál, ami nem nagyon zavaró.