szerző:
hvg.hu

Az iPhone X széltől szélig tartó kijelzője valóban szép, azonban van vele egy kis bibi. Már egy androidos app is született ezzel kapcsolatban.

A szinte csak kijelzőből álló jubileumi iPhone-nak van egy kis problémája: a valóban szép displaybe belelóg felül egy kis fekete csík (notch-nak nevezik angolul, ami bemetszést, bevágást jelent), amire egyébként szükség van, hiszen el kellett valahol helyezni az érzékelőket, a kamerát. Az viszont vitathatatlan, hogy ez kissé bezavar az éltől élig tartó kijelzőbe, olyannyira, hogy már meg is jelent egy ezt parodizáló Chrome-bővítmény, amelyről itt írtunk.

És ezzel még nincs is vége, a napokban bekerült a Google Playbe egy olyan alkalmazás, amelyik androidos telefonon mutatja meg ezt a bizonyos iPhone X notchot. Az XoutOf10 nevű app nem tesz mást, mint hogy a kis takarással mutatja a kijelzőt, s mindezért – írják a fejlesztők – nem kell ezer dollárt kifizetni.

©

Az appnak van néhány megkötése, csak Android 4.0.3-mal, illetve ennél frissebb operációs rendszerrel működik, illetve esetleg nem látható a notch olyan speciális saját felületeken, mint amilyeneket a Xiaomi vagy a Huawei telefonjain használnak. Bár még nem beszélhetünk kirobbanó sikerről az appnál (itt elsősorban a letöltésszámra és nem az értékelésre gondolunk), ennek ellenére vannak benne hirdetések. Szerencsére csak a Beállításoknál, ami nem nagyon zavaró.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!