szerző:
Papós Tamás

Mutatunk egy magyar kérdezz-felelek alkalmazást, ami a tiniknél népszerű is lehet, főleg ha egy valamire figyelnek. A szülőknek és tanároknak sem árt résen lenni.

A magyar tinik és huszonévesek körében is nagyon népszerű az ask.fm kérdezz-felelek oldal, és nyilvánvalóan ez adta az ihletet az Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető Anon fejlesztőinek is. Magyar alkalmazásról van szó, amellyel szintén névvel vagy név nélkül lehet kérdezni másoktól, válaszokat adni és privátban chatelni.

Facebookos bejelentkezés után az app már mutatja is az ismerősöket, akik szintén fent vannak az Anonon. Idegenek profiljaira is lehet keresni, mindenkinél két lehetőséget kínál fel az app: az illetőnek kérdéseket lehet feltenni, és üzenetet lehet írni neki. A válaszokat lehet értékelni, akár a YouTube-kommenteket, hiszen más is látja a kérdéseket és a válaszokat, persze csak akkor, ha a profil tulajdonosa ezt engedélyezte.

©

Mindkét esetben megvan a lehetőség arra, hogy a profilját vállalva kérdezzen/chateljen az ember, de megteheti ezt “anonként” is, vagyis névtelenül. Utóbbi lehetőség miatt vigyázniuk kell a fiataloknak, a szülőknek és a tanároknak is, hiszen a funkció lehetséget ad az online zaklatásra, amely Magyarországon minden harmadik gyereket is érinthet.

Idegenek zaklatása könnyen elkerülhető az alkalmazásban, ha a fiókot privátra állítja a felhasználó – ezt a profilnál a jobb felső sarokban elérhető Beállítások menüpontban a “Privát fiók” lehetőség bekapcsolásával lehet elérni. Az “Alvó mód” aktiválásával pedig – kikapcsolásig – nem jönnek se kérdések, se üzenetek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!