szerző:
Papós Tamás

Mutatunk egy magyar kérdezz-felelek alkalmazást, ami a tiniknél népszerű is lehet, főleg ha egy valamire figyelnek. A szülőknek és tanároknak sem árt résen lenni.

A magyar tinik és huszonévesek körében is nagyon népszerű az ask.fm kérdezz-felelek oldal, és nyilvánvalóan ez adta az ihletet az Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető Anon fejlesztőinek is. Magyar alkalmazásról van szó, amellyel szintén névvel vagy név nélkül lehet kérdezni másoktól, válaszokat adni és privátban chatelni.

Facebookos bejelentkezés után az app már mutatja is az ismerősöket, akik szintén fent vannak az Anonon. Idegenek profiljaira is lehet keresni, mindenkinél két lehetőséget kínál fel az app: az illetőnek kérdéseket lehet feltenni, és üzenetet lehet írni neki. A válaszokat lehet értékelni, akár a YouTube-kommenteket, hiszen más is látja a kérdéseket és a válaszokat, persze csak akkor, ha a profil tulajdonosa ezt engedélyezte.

©

Mindkét esetben megvan a lehetőség arra, hogy a profilját vállalva kérdezzen/chateljen az ember, de megteheti ezt “anonként” is, vagyis névtelenül. Utóbbi lehetőség miatt vigyázniuk kell a fiataloknak, a szülőknek és a tanároknak is, hiszen a funkció lehetséget ad az online zaklatásra, amely Magyarországon minden harmadik gyereket is érinthet.

Idegenek zaklatása könnyen elkerülhető az alkalmazásban, ha a fiókot privátra állítja a felhasználó – ezt a profilnál a jobb felső sarokban elérhető Beállítások menüpontban a “Privát fiók” lehetőség bekapcsolásával lehet elérni. Az “Alvó mód” aktiválásával pedig – kikapcsolásig – nem jönnek se kérdések, se üzenetek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!