szerző:
hvg.hu

A Wolfenstein-széria már a kezdetekben, a számítógépes játékok hőskorában is a nácikra, illetve kiirtásukra épített. Az új rész öt hét múlva érkezik, és kapott egy ütős előzetest.

A nácik elfoglalták Amerikát. Manhattan városát a földdel tették egyenlővé, New Orleans utcáit pedig szisztematikusan megtisztították, porig égetve az embereket és otthonaikat egyaránt. Most büszkén masíroznak, és oda mennek, azt vesznek el és úgy viselkednek, ahogy csak akarnak. Ez az alaptörténete a Wolfenstein II: The New Colossus című játéknak, melynek főhőse ezúttal is BJ Blazkowicz, aki az Ellenállás élén lángra lobbantja a forradalom szikráját.

A Wolfenstein II: The New Colossus október 27-én jelenik meg PlayStation 4-re, Xbox One-ra és pc-re. Ha nem játszott még Wolfenstein-játékkal vagy már nagyon régen, akkor ízelítőként érdemes elolvasnia a legutóbbi epizódból írt cikkünket: veszítse el a II. világháborút, aztán irtsa ki a nácikat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Gécs Dániel Tech

Csináltak végre egy normális Star Wars-játékot – és még a nácikba is beleköthet

Világmegváltó újdonságok helyett folytatásokban és a fejlesztői kapkodásból lett hibák kiküszöbölésében látják a jövőt napjaink legnagyobb játékkiadói – talán így tudnánk összegezni az idei E3 szakkiállítás legfontosabb mondanivalóját. Az egyre nagyobb médiafigyelmet generáló játékshow persze most sem fukarkodott a meglepetésekkel, mutatjuk a legjobbakat.