szerző:
hvg.hu

Már 2 teáskanál szerecsendió elfogyasztása is halálos lehet, de még a narancs is okozhat végzetes túladagolást. A halálos dózisokat feldolgozó YouTube-videó újabb részére rengetegen kíváncsiak.

Az AsapScience még 2015-ben tett fel egy igen érdekes videót a YouTube-ra, ebben összegyűjtötték a halálos dózisokat népszerű ételekből és italokból egy 70 kilós emberre vonatkoztatva.

A múlt hét végén került ki a video-megosztóra a klip második része, igencsak meglepő állításokkal. Például hogy amennyiben megennénk 129 teáskanál borsot (amire azért kicsi az esély), az borítékolhatóan halálos lenne, de akár tíz és fél csészényi cukor is végezhetne velünk. Ugyan nem valószínű, hogy bárki is megenne 24 tubus fluoridos fogkrémet, mindenesetre annyi a halálos adag. Vagy például 11 ezer darab narancs egy ültünkben történő elfogyasztása is egyenlő a halálos ítélettel.

A videó népszerű a YouTube-on, már közel hárommillió megtekintésnél jár.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!