szerző:
hvg.hu

A Google és a HTC szokatlan üzletkötése után most az a kérdés, hogyan folytatják a tajvaniak? Feladják az okostelefonos üzletágat?

Egy nem szokványos üzletkötés híre járta be tegnap a netet: a Google embereket és licenchozzáférést vett (nem kis pénzért) a HTC-től – az ügylet részleteiről itt olvashatnak.

Hogy a Google célja mi volt, az egyértelmű: valóban saját telefont készítene, lévén azok a szakemberek kerültek hozzá, akik a Pixelen is dolgoztak. Jóval érdekesebb kérdés viszont, hogy mit jelent mindez a HTC-re nézve, netán elveszíti okostelefon-gyártó státusát?

©

Úgy tűnik, erről szó sincs, legalábbis a HTC máris csúcstelefonos terveket dédelget 2018-ra. Az üzletkötő felek közleményben tudatták, hogy a tajvani cég továbbra is folytatja márkás okostelefonokkal kapcsolatos üzletpolitikáját, amely lehetővé teszi a letisztult termékportfóliót, a nagyobb működési hatékonyságot és a pénzügyi rugalmasságot. A HTC továbbra is óriási mérnöki (szellemi) tehetséget birtokol, szakemberei már dolgoznak azon a csúcstelefonon, amely a HTC U11-et követi.

A hangsúly ezúttal a letisztult portfólión van, ami azt jelentheti – írja a Phone Arena –, hogy a HTC a legjobb és a legjövedelmezőbb tevékenységére fog fókuszálni, ez pedig tradicionálisan a csúcstelefon-gyártás. Ezzel együtt egyelőre kérdéses, mennyi a valós tartalom a bizakodó szavak mögött, és vajon valóban megmarad-e okostelefon-gyártóként a HTC 2018 után is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!