szerző:
hvg.hu

Egy magyar fejlesztő olyan alkalmazással állt elő, amely az Instagram önmegsemmisítő felvételeinek két problémáját is megoldja: hosszú videók és akármilyen képarányú fotók posztolhatók.

Az Instagram egyik legnagyobb sikeréről beszélhetünk a Snapchatről ellesett önmegsemmisítő felvételekkel, 24 órán belül eltűnő fotókat és videókat már napi szinten több mint 250 millió felhasználó posztol.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a funkció tökéletes, két problémája is akad: csak “álló” képeket lehet rajta posztolni, és a videók hossza is korlátozott. Kovács Máté, egy magyar iOS-fejlesztő egy-egy trükkel mindkét problémára kínál megoldást az iPhone-ra és iPadre ingyenes Infinite Stories alkalmazással.

Ha az “Open from Gallery” feliratra kattint, akkor videót készíthet az Instagram Stories felületre, méghozzá bármilyem hosszút. Az Instagram kicselezését úgy oldja meg, hogy két felvételrészlet közé beékel egy egyszínű képet, majd azután folytatódik a videó.

©

Ez a szín a “Background Color” feliratra kattintva ki is választható. A “Save” lehetőséggel menthető és megosztható a felvétel, de hozzátesszük: tesztelésünk során a videós funkció akadozott, lassan mentett.

A fotós megoldás viszont tökéletesen működött: a “Create Photo Stories” opcióval a szintén egyszínű felületre berakható bármilyen fotó a galériánkból, mindegy milyen képarányú, hiszen a teljes képernyő maradék helyét az adott szín tölti ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!