szerző:
hvg.hu

Sokan azért pásztázzák folyton Gmail-fiókjukat, hogy ne maradjanak le valamilyen fontos üzenetről. Az alábbi bővítmény frappánsan oldja meg ezt a gondot.

Az álmoskönyv szerint sem jelent jót, ha nem reagálunk azonnal valamelik ismerősünk sürgős üzenetére, de kinek van ideje és energiája folyamatosan a levélfiókját figyelni. Persze vannak bővítmények, amelyek kis felugró ablakokban mutatják, ha e-mailünk érkezik, viszont ez zavaró lehet azok számára, akik sok, esetenként kevéssé fontos partnerrel is levelezésben vannak. Nem is beszélve arról, hogy ha mondjuk úton vannak, akkor csak emiatt kell bekapcsolniuk a 3G-t.

A Send your email to (SMS) text nevű Chrome-bővítmény viszont lehetővé teszi, hogy azonnal, méghozzá SMS-ben értesüljünk arról, ha fontos e-mailünk érkezett, persze ehhez a Gmailt, illetve a Chrome-ot kell használnunk.

©

A bővítmény a letöltése után háttéralkalmazásként fog futni, Gmailünkben pedig egy új jelzés, az SMS Notifications fog feltűnni. A Get it gombra kattintva aktiválhatjuk, majd a CloudHQ szolgáltatásnak kell megadnunk az engedélyt, hogy hozzáférjen a levelezésünkhöz. Ezután meg kell adnunk a telefonszámunkat, amire majd az SMS-t kérjük (ezt természetesen leellenőrzi a rendszer), utána pedig az Add New Rule gombra kattintva adhatjuk meg a valóban fontos kontaktokat (illetve levéltárgyakat), akiknek az üzenetéről semmiképp sem szeretnénk lemaradni.

Most kattintsunk a Save Rule-ra. Ha a továbbiakban az itt megadott partnerek valamelyikétől jönne e-mail, azonnal SMS-t kapunk róla egy linkkel, ahol el is olvashatjuk az üzenetét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!