szerző:
hvg.hu

Sokan azért pásztázzák folyton Gmail-fiókjukat, hogy ne maradjanak le valamilyen fontos üzenetről. Az alábbi bővítmény frappánsan oldja meg ezt a gondot.

Az álmoskönyv szerint sem jelent jót, ha nem reagálunk azonnal valamelik ismerősünk sürgős üzenetére, de kinek van ideje és energiája folyamatosan a levélfiókját figyelni. Persze vannak bővítmények, amelyek kis felugró ablakokban mutatják, ha e-mailünk érkezik, viszont ez zavaró lehet azok számára, akik sok, esetenként kevéssé fontos partnerrel is levelezésben vannak. Nem is beszélve arról, hogy ha mondjuk úton vannak, akkor csak emiatt kell bekapcsolniuk a 3G-t.

A Send your email to (SMS) text nevű Chrome-bővítmény viszont lehetővé teszi, hogy azonnal, méghozzá SMS-ben értesüljünk arról, ha fontos e-mailünk érkezett, persze ehhez a Gmailt, illetve a Chrome-ot kell használnunk.

©

A bővítmény a letöltése után háttéralkalmazásként fog futni, Gmailünkben pedig egy új jelzés, az SMS Notifications fog feltűnni. A Get it gombra kattintva aktiválhatjuk, majd a CloudHQ szolgáltatásnak kell megadnunk az engedélyt, hogy hozzáférjen a levelezésünkhöz. Ezután meg kell adnunk a telefonszámunkat, amire majd az SMS-t kérjük (ezt természetesen leellenőrzi a rendszer), utána pedig az Add New Rule gombra kattintva adhatjuk meg a valóban fontos kontaktokat (illetve levéltárgyakat), akiknek az üzenetéről semmiképp sem szeretnénk lemaradni.

Most kattintsunk a Save Rule-ra. Ha a továbbiakban az itt megadott partnerek valamelyikétől jönne e-mail, azonnal SMS-t kapunk róla egy linkkel, ahol el is olvashatjuk az üzenetét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!