szerző:
hvg.hu

Ha túl sok lapot nyit meg, egyre lassabb lesz a böngésző – az ilyen esetek elkerülésére készült egy Chrome-bővítmény. És mi azt is megmutatjuk, mit kell tenni, ha ez a módszer valamiért nem válik be.

Saját érdekünk, hogy netezés közben a lehető legkevesebb lapot tartsuk nyitva, hiszen ha feleslegesen sok van egyszerre, a böngészőnk lassul, nem tudunk rendesen dolgozni vagy szórakozni. Azoknak, akik erről nem tudnak leszokni, mutatunk egy retró játékot, ami még hasznos is: a Tamagotchi mintájára készült el a Tabagotchi Chrome-bővítmény.

A telepítést követően új lap nyitásakor mutatja, hogy az újjal együtt hány lap van nyitva a böngészőben, a játék karaktere pedig boldog, ha kevés, de minél többet nyit meg, egyre rosszabbul érzi magát.

©

Tétje is van a játéknak: minden olyan óra után, amely során egyszerre legfeljebb 5 lap van nyitva a böngészőben, egy szinttel fejlődik Tabagotchi, ez tehát a motivációs tényező. A jutalmakat az új lap bal felső sarkában lehet nyomon követni.

És mi van akkor, ha a játék sem segít, de már nagyon lassul a böngésző, a megnyitott oldalakat viszont nem akarjuk szem elől téveszteni? Erre is van megoldás, méghozzá a korábban bemutatott OneTab bővítmény. Mindössze rá kell kattintanunk a bővítmény ikonjára, és utána egyetlen lap lesz megnyitva, amelyen listában láthatjuk az összes oldalt, amelyet korábban megnyitottunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!