szerző:
hvg.hu

Ha túl sok lapot nyit meg, egyre lassabb lesz a böngésző – az ilyen esetek elkerülésére készült egy Chrome-bővítmény. És mi azt is megmutatjuk, mit kell tenni, ha ez a módszer valamiért nem válik be.

Saját érdekünk, hogy netezés közben a lehető legkevesebb lapot tartsuk nyitva, hiszen ha feleslegesen sok van egyszerre, a böngészőnk lassul, nem tudunk rendesen dolgozni vagy szórakozni. Azoknak, akik erről nem tudnak leszokni, mutatunk egy retró játékot, ami még hasznos is: a Tamagotchi mintájára készült el a Tabagotchi Chrome-bővítmény.

A telepítést követően új lap nyitásakor mutatja, hogy az újjal együtt hány lap van nyitva a böngészőben, a játék karaktere pedig boldog, ha kevés, de minél többet nyit meg, egyre rosszabbul érzi magát.

©

Tétje is van a játéknak: minden olyan óra után, amely során egyszerre legfeljebb 5 lap van nyitva a böngészőben, egy szinttel fejlődik Tabagotchi, ez tehát a motivációs tényező. A jutalmakat az új lap bal felső sarkában lehet nyomon követni.

És mi van akkor, ha a játék sem segít, de már nagyon lassul a böngésző, a megnyitott oldalakat viszont nem akarjuk szem elől téveszteni? Erre is van megoldás, méghozzá a korábban bemutatott OneTab bővítmény. Mindössze rá kell kattintanunk a bővítmény ikonjára, és utána egyetlen lap lesz megnyitva, amelyen listában láthatjuk az összes oldalt, amelyet korábban megnyitottunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!