szerző:
hvg.hu

A Facebookon nagyon bejött az a funckió, amely megmutatja, hogy az adott napon évekkel korábban mit osztottunk meg. Ez az Instagramon is lehetséges, csak egy alkalmazás kell hozzá.

Szinte nincs olyan nap, amikor a Facebookon ne látnánk legalább egy “Ezen a napon” bejegyzést, ezzel a funkcióval osztják meg a felhasználók, hogy évekkel korábban ugyanezen a napon milyen bejegyzést tettek közzé. Ilyen nosztalgiázásra az Instagramon – egyelőre – nincs lehetőség, viszont egy külön alkalmazás elhozza ezt az élményt az instagramos megosztásokhoz is.

Az Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető Rewind for Instagram appon csak hozzáférést kell adnia az Instagram-fiókjához ("Sign in with Instagram”), majd érdemes engedélyezni az értesítéseket. Ezután minden megy magától: ha az adott napon a korábbi években tett ki fotót vagy videót, az app emlékeztetni fogja rá, és az értesítést megérintve egyből meg is nézheti.

©

Persze nem csak ilyenkor nosztalgiázhat, hiszen az alkalmazásba lépve rögtön nézegethet olyan felvételeket, amelyek közel vannak az instagramos évfordulóhoz. Az “Open” feliratra kattintva az Instagramon nézheti meg a régebbi posztot, a “Share” lehetőséggel pedig meg is oszthatja a nosztalgiázást.

Alul középen van egy nagy “Rewind” ikon, arra kattintva folyamatosan és véletlenszerűen böngészhet régebbi instagramos felvételei között.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!