szerző:
hvg.hu

A Facebookon nagyon bejött az a funckió, amely megmutatja, hogy az adott napon évekkel korábban mit osztottunk meg. Ez az Instagramon is lehetséges, csak egy alkalmazás kell hozzá.

Szinte nincs olyan nap, amikor a Facebookon ne látnánk legalább egy “Ezen a napon” bejegyzést, ezzel a funkcióval osztják meg a felhasználók, hogy évekkel korábban ugyanezen a napon milyen bejegyzést tettek közzé. Ilyen nosztalgiázásra az Instagramon – egyelőre – nincs lehetőség, viszont egy külön alkalmazás elhozza ezt az élményt az instagramos megosztásokhoz is.

Az Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető Rewind for Instagram appon csak hozzáférést kell adnia az Instagram-fiókjához ("Sign in with Instagram”), majd érdemes engedélyezni az értesítéseket. Ezután minden megy magától: ha az adott napon a korábbi években tett ki fotót vagy videót, az app emlékeztetni fogja rá, és az értesítést megérintve egyből meg is nézheti.

©

Persze nem csak ilyenkor nosztalgiázhat, hiszen az alkalmazásba lépve rögtön nézegethet olyan felvételeket, amelyek közel vannak az instagramos évfordulóhoz. Az “Open” feliratra kattintva az Instagramon nézheti meg a régebbi posztot, a “Share” lehetőséggel pedig meg is oszthatja a nosztalgiázást.

Alul középen van egy nagy “Rewind” ikon, arra kattintva folyamatosan és véletlenszerűen böngészhet régebbi instagramos felvételei között.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.