szerző:
Papós Tamás

Mire ez a kislány felnőtt lesz, az iPhone X-et már technológiai múzeumokban mutogatják, de egy aranyos jelenettel megmutatja, hogy miért is van itt az ideje a gombok száműzésének.

Cikkünk írásakor a YouTube-on több mint 1,1 millió megtekintésnél jár az a videó, amely egy kislány aranyos jelenetét mutatja be, amint egy régi Game Boy-jal próbál játszani. Pedig a videó csak vasárnap jelent meg.

Ezt a kislányt nagyon sokan megmosolyogják, hiszen számára már teljesen természetes, hogy egy kijelzővel rendelkező eszközön minden érintésre működik. Vagyis úgy kellene működnie, hiszen a Game Boy esetében ez lehetetlen, de a kislány makacsul ragaszkodik hozzá, hogy a képernyőn irányítsa a játékot. Meg tudjuk érteni.

Nem véletlen, hogy anno már Steve Jobs is úgy akarta megjelentetni az iPhone-t, hogy nincs rajta gomb, de ez végül most jött össze, a jubileumi iPhone X révén.

Rendszeresen népszerűek a YouTube-on azok a videók, amelyek bemutatják, hogyan viszonyulnak a gyerekek a technológiához. Egy másik kislány például azt hitte, hogy egy robottal találkozik – tévedett ugyan, de videója árulkodó a jövőről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!