szerző:
hvg.hu

Hosszú idők óta nem látott, pusztító viharról szóló előrejelzés terjed a neten. Kamuoldal kamuhíre.

A nemzetközi sajtóba is bekerült nagy amerikai hurrikánokból származó vihar gyengébb, de azért komoly károkat okozó viharral riogat a Tudatháló, és több hasonló kaliberű átverős oldal.

Azt írják, minderről az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) adott ki figyelmeztetést. A hír érdekessége az a megfogalmazás, amely szerint

a Budapestre hamarosan lecsapó vihar és az abból lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz a város számos pontján okoz majd gondokat. Jellemzően az épületekbe befolyt víz szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztják majd a fővárosi hivatásos tűzoltókat.

A szöveget megírók tehát már előre tudják, hogy milyen esetekhez riasztják majd a tűzoltókat.

Biztos, ami biztos, szeretnének megosztást is elérni, ezért rájátszanak az emberek félelemérzetére is.

A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy az értékeiket vigyék a lehető legbiztonságosabb helyre. A személygépjárművekben komoly kárt tehet a közelgő vihar! "Kérjük a kedves lakosságot, hogy osszák meg a felhívást, készüljünk fel a közelgő viharra, és kerüljük el a súlyosabb baleseteket és anyagi károkat!"

Nem szeretnénk hosszasan taglalni, mi másból is látszik még, hogy a fenti szöveget megjelentető oldalakról hányféle jelből állapítható meg, hogy álhírek terjesztésével látogatottságot szerző szájtokról van szó. Inkább egyszerűen csak vessen egy pillantást az Országos Meteorológiai Szolgálat által hétfőre és keddre kiadott előrejelzésekre.

©

Ha tudni szeretné, melyik oldalak verik át rendszeresen híreikkel, fussa át a listánkat: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!