szerző:
hvg.hu

Észak-Koreában a rakétákat fejlesztik, minden más innovációval jócskán le vannak maradva. Kim Dzsong Unnak most kifejezetten jól (és jókor) jön, hogy Putyinék bevittek egy kábelt az országba.

A nemzetközi helyzet fokozódik: mivel az amerikaiak túlterheléses támadásokkal támadják Észak-Korea különleges hackercsapatát, Kim Dzsong Un megegyezett az oroszokkal, hogy országában ne csak kínai internetkábelek biztosítsák a világháló elérését – írja a Bloomberg.

Ebben az orosz TransTeleCom segít, ami jól jön Észak-Koreának, hiszen ha az Egyesült Államok vagy az ENSZ bármilyen netelérést (is) érintő szankciót szeretne elérni, már nem csak Kínával kell megegyeznie, hanem Oroszországgal is.

A további kibertámadások esetén ezzel biztosabb az észak-koreai hackercsapatok munkája, ha nincsenek kiszolgáltatva a kínaiaknak, a diktatúra kedvenc állampolgárai pedig így nyugodtabban tudnak facebookozni.

A FireEye kiberbiztonsági cég közlése szerint ezzel az üzlettel természetesen Putyinék is nyernek: az internetkábelek biztosításával rálátásuk lesz az észak-koreai kibertér titkaira.

Hogy az észak-koreai átlagemberek mit nyernek az egésszel? Biztosabban érik majd el az ország 28 ronda weboldalát, amelyeket korábban meg is mutattunk – kattintson ide értük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!