szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, világszerte szinte mindenki számára elérhetetlenné vált a legnagyobb közösségi oldal. Asztali böngészőből nézve nagyobb, telefonról nézve kisebb a gond. (Frissítés: elhárították a bajt.)

Ezrével érkeznek a panaszok a státuszjelző oldalakon a Facebookra, szerda este 6 órára világszerte szinte mindenhol elérhetetlenné vált a Facebook. Szintén gond van a vállalathoz tartozó Instagrammal. A DownDetectoron minden kontinensről érkeznek a hibajelzések, a legtöbben Európából és az Egyesült Államokból panaszkodnak facebookozás helyett.

©

A felhasználói jelzések és saját tapasztalataink szerint számítógépes böngészőből sem a Facebook, sem az önálló Messenger szolgáltatás nem működik. Telefonos alkalmazásból viszont (nálunk) mindkettő bejön néha, máskor egyik sem. Használhatatlanná vált a Facebook-oldalak kezelésére szolgáló Pages alkalmazás is. Sőt, a külső weboldalakon sem töltődnek be a lájk gombok.

A probléma olyan nagy, hogy nem töltődik be még a Facebooknak az a különálló oldala sem, ahol a technikai problémákról tájékoztatnának.

Twitter-fiókját legutóbb február 5-én használta a Facebook, így a Twitteren legföljebb a felhasználói bejegyzésekből tudhatjuk, hogy baj van: a #facebookdown hashtag már a második legnépszerűbb az Egyesült Államok aktuális tématoplistájában.

Ha már úgysincs Facebook, javasoljuk, nézze meg azt a weboldalt, ami csak akkor mutatja meg valódi tartalmát, ha nincs internetkapcsolat a gépen.

Frissítés: este 7 után a legtöbbeknél helyreállt a szolgáltatás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!