szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, világszerte szinte mindenki számára elérhetetlenné vált a legnagyobb közösségi oldal. Asztali böngészőből nézve nagyobb, telefonról nézve kisebb a gond. (Frissítés: elhárították a bajt.)

Ezrével érkeznek a panaszok a státuszjelző oldalakon a Facebookra, szerda este 6 órára világszerte szinte mindenhol elérhetetlenné vált a Facebook. Szintén gond van a vállalathoz tartozó Instagrammal. A DownDetectoron minden kontinensről érkeznek a hibajelzések, a legtöbben Európából és az Egyesült Államokból panaszkodnak facebookozás helyett.

©

A felhasználói jelzések és saját tapasztalataink szerint számítógépes böngészőből sem a Facebook, sem az önálló Messenger szolgáltatás nem működik. Telefonos alkalmazásból viszont (nálunk) mindkettő bejön néha, máskor egyik sem. Használhatatlanná vált a Facebook-oldalak kezelésére szolgáló Pages alkalmazás is. Sőt, a külső weboldalakon sem töltődnek be a lájk gombok.

A probléma olyan nagy, hogy nem töltődik be még a Facebooknak az a különálló oldala sem, ahol a technikai problémákról tájékoztatnának.

Twitter-fiókját legutóbb február 5-én használta a Facebook, így a Twitteren legföljebb a felhasználói bejegyzésekből tudhatjuk, hogy baj van: a #facebookdown hashtag már a második legnépszerűbb az Egyesült Államok aktuális tématoplistájában.

Ha már úgysincs Facebook, javasoljuk, nézze meg azt a weboldalt, ami csak akkor mutatja meg valódi tartalmát, ha nincs internetkapcsolat a gépen.

Frissítés: este 7 után a legtöbbeknél helyreállt a szolgáltatás.