szerző:
Papós Tamás

Aki rendszeresen twitterezik, tudja: rengeteg érdekességet lehet találni a közösségi oldalon, de nincs idő mindet azonnal megnézni. E probléma megoldására a Twitter fejleszt is egy később elolvasós funkciót, de van vele három probléma.

A Twitter egyik termékfejlesztője, Jesar Shah jelentette be a közösségi oldalon, hogy már dolgoznak a funkción, amellyel későbbre lehet menteni azokat a bejegyzéseket, amelyek érdekesnek tűnnek, de épp akkor nincs időn elolvasni a cikket vagy megnézni a videót. A tartalmak későbbi mentését be is mutatta egy GIF-en: a bejegyzések jobb alsó sarkában a további lehetőségekre kell kattintani, majd az "Add to bookmarks" opcióra.

Ezzel a "fejlesztéssel" szerintünk három probléma is van:

  • A felhasználók azt szeretnék, hogy mindez egy kattintással valósuljon meg, ezért is használják erre egyelőre a lájkolást. A lájkolt bejegyzéseket ugyanúgy listázza a Twitter, mint a most tervezett "Bookmarks" menüpont is, amit majd szintén a profilunkra kattintva lehetne elérni.
  • Ezek után ki akarna 2 kattintást szánni erre az egyszerű műveletre?
  • Ráadásul van olyan eszköz, ami egy kattintással megoldja a dolgot. Az érdekes online tartalmak későbbre mentésében talán legjobb szolgáltatás, a Pocket rendelkezik olyan Chrome-bővítménnyel, amit ide kattintva letölthet, és ezután a twitteres bejegyzéseknél megjelenik az ikon, amivel egy érintésre elmenti magának a tweetet.
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.