szerző:
Papós Tamás

Aki rendszeresen twitterezik, tudja: rengeteg érdekességet lehet találni a közösségi oldalon, de nincs idő mindet azonnal megnézni. E probléma megoldására a Twitter fejleszt is egy később elolvasós funkciót, de van vele három probléma.

A Twitter egyik termékfejlesztője, Jesar Shah jelentette be a közösségi oldalon, hogy már dolgoznak a funkción, amellyel későbbre lehet menteni azokat a bejegyzéseket, amelyek érdekesnek tűnnek, de épp akkor nincs időn elolvasni a cikket vagy megnézni a videót. A tartalmak későbbi mentését be is mutatta egy GIF-en: a bejegyzések jobb alsó sarkában a további lehetőségekre kell kattintani, majd az "Add to bookmarks" opcióra.

Ezzel a "fejlesztéssel" szerintünk három probléma is van:

  • A felhasználók azt szeretnék, hogy mindez egy kattintással valósuljon meg, ezért is használják erre egyelőre a lájkolást. A lájkolt bejegyzéseket ugyanúgy listázza a Twitter, mint a most tervezett "Bookmarks" menüpont is, amit majd szintén a profilunkra kattintva lehetne elérni.
  • Ezek után ki akarna 2 kattintást szánni erre az egyszerű műveletre?
  • Ráadásul van olyan eszköz, ami egy kattintással megoldja a dolgot. Az érdekes online tartalmak későbbre mentésében talán legjobb szolgáltatás, a Pocket rendelkezik olyan Chrome-bővítménnyel, amit ide kattintva letölthet, és ezután a twitteres bejegyzéseknél megjelenik az ikon, amivel egy érintésre elmenti magának a tweetet.
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!