szerző:
hvg.hu

A Mark Zuckerberg által bejelentett Oculus Go önállóan is használható szemüveg a virtuális valóság (VR) megéléséhez. Vagyis a működéséhez sem kábel, sem pedig a lencsék elé bedugott mobiltelefon nem kell. És nem is drága.

Amikor a Facebook 2016 elején piacra dobta az Oculus Riftet, már sejteni lehetett, hogy nem ez lesz majd az egyetlen virtuálisvalóság-szemüveg, amit Mark Zuckerberg bejelent. Aki úgy döntött, első körben nem akar 699 eurót, vagyis nagyjából 216 ezer forintot kiadni a készülékre, és inkább kivárásra játszik, annak úgy tűnik, igaza lett.

Zuckerbeg kedden a Facebookon jelentette be, hogy elkészült az új modell, amit Oculus Go néven dobnak piacra. A Rift tovább fejlesztett változata Zuckerberg szerint az eddigi legélvezhetőbb VR-eléményt nyújtja a felhasználóknak.

©

A készülék teljesen önálló, vagyis nem kell hozzá sem kábel, sem az, hogy a lencsék elé egy mobiltelefont tegyünk. Az ígéret szerint az eszköz játékra és filmnézésre egyaránt használható, ahogy arra is alkalmas, hogy a virtuális térben legyünk együtt ismerőseinkkel.

Az eszköz jóval olcsóbb, mint a Rift volt: 199 dollárt, vagyis nagyjából 51 ezer forintot kérnek majd érte. A kiszállítást 2018 elején kezdik meg.

Zuckerberg emellett a készülékhez járó kontroller, a Santa Cruz prototípusát is bemutatta. Ez utóbbit szintén jövőre kezdik postázni, egyelőre csak a fejlesztőknek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Balogh Csaba Tech

És akkor most elmeséljük, milyen lesz 15 év múlva a Facebook

Mark Zuckerberg legújabb dobása egy olyan jövő felé mutat, amit nemrég még utópiaként olvashattunk a Ready Player One című könyvben. Virtuális kézfogás, otthonunkban ülve részt venni egy tanórán, új világ, új élet? Amit még most elképzelni sem tudunk, hamarosan megvalósulhat.