szerző:
hvg.hu

A Nintendo először a NES, majd a Super NES konzolját is kiadta újra, a retró játékok pedig nagyon bejöttek. Most úgy tűnik, egy újabb régi kedvencet támasztanának fel: érkezhet az új Game Boy.

Tavaly talán csak egy kísérletnek szánta a Nintendo a legendás játékkonzol, a NES újabb kiadását, de annyira bejött, hogy azóta már a Super NES feltámasztását is bejelentették. A retró sikerén felbuzdulva pedig úgy tűnik, hamarosan egy másik régi klasszikus is másodvirágzását élheti.

Egy japán tech blogon ugyanis megjelent ez a kép, amelyet a Nintendo hivatalosan a Game Boy új kereskedelmi védjegyeként nyújtott be. Ilyen előzmények után persze hogy azt hiszi az ember, hogy ismét egy régi játékból csinálnának pénzt, ráadásul ha nem ez motiválja a céget, akkor mi másért adnának ki egy 1989-ben kiadott játékhoz 2017-ben új védjegyet.

A 90-es években több mint 100 millió példányban értékesített hordozható játékkonzol új védjegye alapján a legtöbben egy mini Game Boy érkezésére tippelnek, de lehet, hogy a klasszikus méretekkel jelenne meg újra. A minire egyébként már van példa, hiszen valaki csinált magának egy Game Boy-kulcstartót, amivel játszani is lehet, ide kattintva meg is nézheti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!