szerző:
hvg.hu

A Nintendo először a NES, majd a Super NES konzolját is kiadta újra, a retró játékok pedig nagyon bejöttek. Most úgy tűnik, egy újabb régi kedvencet támasztanának fel: érkezhet az új Game Boy.

Tavaly talán csak egy kísérletnek szánta a Nintendo a legendás játékkonzol, a NES újabb kiadását, de annyira bejött, hogy azóta már a Super NES feltámasztását is bejelentették. A retró sikerén felbuzdulva pedig úgy tűnik, hamarosan egy másik régi klasszikus is másodvirágzását élheti.

Egy japán tech blogon ugyanis megjelent ez a kép, amelyet a Nintendo hivatalosan a Game Boy új kereskedelmi védjegyeként nyújtott be. Ilyen előzmények után persze hogy azt hiszi az ember, hogy ismét egy régi játékból csinálnának pénzt, ráadásul ha nem ez motiválja a céget, akkor mi másért adnának ki egy 1989-ben kiadott játékhoz 2017-ben új védjegyet.

A 90-es években több mint 100 millió példányban értékesített hordozható játékkonzol új védjegye alapján a legtöbben egy mini Game Boy érkezésére tippelnek, de lehet, hogy a klasszikus méretekkel jelenne meg újra. A minire egyébként már van példa, hiszen valaki csinált magának egy Game Boy-kulcstartót, amivel játszani is lehet, ide kattintva meg is nézheti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!