szerző:
hvg.hu

Az Apple továbbra sem tudja, mi okozhatja az ijesztő hibát az iPhone 8-nál, és bár vizsgálódnak, közben szépen sorban érkeznek a bejelentések a levált kijelzőkről.

Még nincs egy hónapja sem, hogy az Apple bemutatta az iPhone 8 és 8 Plus készülékeket (is), október elején egy igen komoly problémát fedezett fel néhány tulajdonos. A készülék előlapja az akkumulátor töltése közben egyszerűen levált a készülékről, nem kis riadalmat – és persze bosszúságot – okozva a tulajdonosoknak.

Akkor még csak két esetről volt szó, az Apple azonban vizsgálatot indított az ügyben. Mára kiderült, nagyon jól tették, azóta ugyanis összesen már hét iPhone-nál történt hasonló dolog – számolt be róla a BGR.

©

Hogy pontosan mi okozza a hibát, azt egyelőre nem lehet tudni, de az egészen biztos, hogy az akkumulátorral van a baj. A Samsung Galaxy Note7-tel ellentétben az eszköz nem gyullad ki és/vagy robban fel, hanem felfújódik, emiatt pedig leválik az előlap – vagyis a kijelző – a készülékről.

A korábbi két (Japánból és Tajvanról) jelentett eset mellett Kínából, Kanadából, Görögországból és Hongkongból is jelentettek hasonló eseteket. Egy esetben a készülék már a dobozból kivéve is így nézett ki, de olyan is előfordult, hogy azután jelentkezett a hiba, hogy az iPhone leesett és megsérült.

Az Apple persze ismét megerősítette, hogy vizsgálják a hiba okát, de a robbanó Note7 esetében is így kezdődött a dolog, a vége pedig az lett, hogy vissza kellett hívni a készüléket. A Samsung eszközénél elég volt 35 meghibásodás a bukáshoz. Reméljük, az iPhone 8 nem jut ilyen sorsra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!