szerző:
hvg.hu

Az Apple továbbra sem tudja, mi okozhatja az ijesztő hibát az iPhone 8-nál, és bár vizsgálódnak, közben szépen sorban érkeznek a bejelentések a levált kijelzőkről.

Még nincs egy hónapja sem, hogy az Apple bemutatta az iPhone 8 és 8 Plus készülékeket (is), október elején egy igen komoly problémát fedezett fel néhány tulajdonos. A készülék előlapja az akkumulátor töltése közben egyszerűen levált a készülékről, nem kis riadalmat – és persze bosszúságot – okozva a tulajdonosoknak.

Akkor még csak két esetről volt szó, az Apple azonban vizsgálatot indított az ügyben. Mára kiderült, nagyon jól tették, azóta ugyanis összesen már hét iPhone-nál történt hasonló dolog – számolt be róla a BGR.

©

Hogy pontosan mi okozza a hibát, azt egyelőre nem lehet tudni, de az egészen biztos, hogy az akkumulátorral van a baj. A Samsung Galaxy Note7-tel ellentétben az eszköz nem gyullad ki és/vagy robban fel, hanem felfújódik, emiatt pedig leválik az előlap – vagyis a kijelző – a készülékről.

A korábbi két (Japánból és Tajvanról) jelentett eset mellett Kínából, Kanadából, Görögországból és Hongkongból is jelentettek hasonló eseteket. Egy esetben a készülék már a dobozból kivéve is így nézett ki, de olyan is előfordult, hogy azután jelentkezett a hiba, hogy az iPhone leesett és megsérült.

Az Apple persze ismét megerősítette, hogy vizsgálják a hiba okát, de a robbanó Note7 esetében is így kezdődött a dolog, a vége pedig az lett, hogy vissza kellett hívni a készüléket. A Samsung eszközénél elég volt 35 meghibásodás a bukáshoz. Reméljük, az iPhone 8 nem jut ilyen sorsra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!