szerző:
hvg.hu

A Kickstarteren gyűjtenek egy olyan retró fényképezőgépre, amely nagyon hasonlít a régi klasszikusra, de jó minőségű digitális fotókat készít.

A YASHICA márkanév jól cseng a profi fotósok körében, főleg a régi motorosoknál, hiszen az 1949-ben alapított japán cég ikonikus fényképezőgépeket készített. Most egy kísérleti projekttel állt elő, így nem is dobta egyből piacra, hanem a Kickstarteren gyűjti rá a pénzt. A digiFilm nevű masina a régi fényképezőgépek érzését hozza, de modern belsővel, hiszen csak 2 ceruzaelem és egy digitális “filmtekercs” kell bele.

©

Természetesen ezt nem kell előhívni, nem is filmtekercs, csak az alakja pont olyan, mint a régi filmeké, egyébként pedig SD-kártya található benne. A 14 megapixeles kamerával kiváló minőségű fotók készíthetők, ráadásul más-más stílusban, attól függően, hogy melyik “filmtekercs” kerül bele: van modern és régies hatású képeket készítő film, ahogy fekete-fehér is, illetve olyan is, amit kifejezetten Instagramra ajánlanak – nem filterek, hanem a négyzetes megjelenés miatt

Cikkünk írásakor a digiFilm legolcsóbb ajánlata Magyarországra szállítással 1208 Hongkongi dollár (kb. 40 ezer forint), amelyhez 3 különböző stílusú filmtekercs is tartozik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!