szerző:
hvg.hu

A Facebook virtuális valósága VR-szemüveggel a legjobb, de ez nem jelenti azt, hogy a simán számítógépen vagy mobilon facebookozók kimaradnak a szórakozásból: számukra is elérhetők lesznek az ott készített 3D-s objektumok, sőt, játszhatnak is velük az üzenőfalon.

Amikor a Facebook bemutatta virtuális világát, a Spaces-t, nem csak arról volt szó, hogy bármilyen környezetbe kerülhetnek a beszélgetés résztvevői. Sokkal érdekesebbek is lettek a beszélgetések, például a minket körülvevő (virtuális) tárgyak is változtathatók, hiszen a rajzolás itt 3D-nyomtatásnak tűnik, megfoghatók az alakzatok, így nagyon kreatív módon alakítható a beszélgetés környezete.

A legújabb, és az elsőnél sokkal olcsóbb Oculus VR-szemüveg bemutatásakor ezekről a virtuális tárgyakról is szó esett, majd bejelentették: hamarosan 3D-s posztokkal meg lehet osztani ezeket a tárgyakat a facebookos üzenőfalon – számol be a TechCrunch.

A Facebookon böngészők így például forgatni tudják ezeket az objektumokat, zoomolhatnak is rájuk.

Sőt, úgy is lehet alakítani a 3D-s megosztásokat, hogy azokkal játszani lehessen, itt például egy autó modelljénél lehet nyitni az ajtót. A mozgatás nyilván kezdetleges, de erre később játékokat is lehet építeni.

A Facebooknál eközben azon dolgoznak, hogy más cégek is tudjanak olyan virtuális valóságon alapuló alkalmazásokat készíteni, hogy azok végeredménye szintén megosztható legyen az üzenőfalon. Sőt, a Spaces révén a VR-világban lehet majd olyan 360 fokos videókat készíteni, amelyek szintén feltölthetők a Facebookra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!