szerző:
hvg.hu

A Facebook virtuális valósága VR-szemüveggel a legjobb, de ez nem jelenti azt, hogy a simán számítógépen vagy mobilon facebookozók kimaradnak a szórakozásból: számukra is elérhetők lesznek az ott készített 3D-s objektumok, sőt, játszhatnak is velük az üzenőfalon.

Amikor a Facebook bemutatta virtuális világát, a Spaces-t, nem csak arról volt szó, hogy bármilyen környezetbe kerülhetnek a beszélgetés résztvevői. Sokkal érdekesebbek is lettek a beszélgetések, például a minket körülvevő (virtuális) tárgyak is változtathatók, hiszen a rajzolás itt 3D-nyomtatásnak tűnik, megfoghatók az alakzatok, így nagyon kreatív módon alakítható a beszélgetés környezete.

A legújabb, és az elsőnél sokkal olcsóbb Oculus VR-szemüveg bemutatásakor ezekről a virtuális tárgyakról is szó esett, majd bejelentették: hamarosan 3D-s posztokkal meg lehet osztani ezeket a tárgyakat a facebookos üzenőfalon – számol be a TechCrunch.

A Facebookon böngészők így például forgatni tudják ezeket az objektumokat, zoomolhatnak is rájuk.

Sőt, úgy is lehet alakítani a 3D-s megosztásokat, hogy azokkal játszani lehessen, itt például egy autó modelljénél lehet nyitni az ajtót. A mozgatás nyilván kezdetleges, de erre később játékokat is lehet építeni.

A Facebooknál eközben azon dolgoznak, hogy más cégek is tudjanak olyan virtuális valóságon alapuló alkalmazásokat készíteni, hogy azok végeredménye szintén megosztható legyen az üzenőfalon. Sőt, a Spaces révén a VR-világban lehet majd olyan 360 fokos videókat készíteni, amelyek szintén feltölthetők a Facebookra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!