szerző:
hvg.hu

A YouTube-videók természetesen kommentelhetők, de csak a videó alatt és ott is csak az egész klipre vonatkozóan. Az alábbi szolgáltatás viszont lehetővé teszi, hogy a videó bármelyik részére „ráírjuk” mondandónkat vagy emojit biggyesszünk rá. Ráadásul nemcsak YouTube-videók jöhetnek szóba, hanem szinte valamennyi videós szolgáltatás.

Ha egy videó egy adott részéhez szeretnénk kommentet fűzni, és ezt másokkal is megosztanánk, akkor ott a helyünk az aech oldalon. A szolgáltatás használatához be kell lépnünk, ehhez Facebook- vagy Twitter-hozzáférésünket használhatjuk.

A főoldalon megnézhetjük a mások által kommentelt és nyilvánossá tett videókat (ezek között szavak, tagek alapján keresgélhetünk is). Ezeket a videókat mi is elláthatjuk megjegyzésekkel. Kattintsunk rá a kiválasztott klipre, majd a kiszemelt pillanatban állítsuk le, és írjuk rá, amit akarunk vagy válasszunk hozzá emojit.

Persze nem csak ezek közül a videók közül választhatunk, lehetőség van általunk favorizált videót is kommentelni. Hogy ezt megtaláljuk, kattintsunk jobbra fent a New Post lehetőségre, és ekkor akár fel is tölthetünk (saját) videót, akár megadott URL alapján fogja megkeresni a szolgáltatás. A aech nem válogatós, szinte valamennyi videós szolgáltatást támogatja.

©

Miután beírtuk az URL-t, megjelenik a videó, amelyből most akár részeket is elkülöníthetünk, majd a Save-re kattintva jutunk a kommentelő ablakba. Ha nyilvános marad a videó, bárki megnézheti majd, hogy a klip melyik pillanatához fűztünk megjegyzést, akár a videón (balra), akár csak szövegesen (jobbra), és persze mi is látjuk mások megjegyzéseit, hangulatjeleit.

Priváttá is tehetjük a videót, ekkor egy „squadot” kell készíteni, és meghívót küldeni a tagoknak. Ezután már csak a csoport tagjai tudják kommentelni ezt a videót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!