szerző:
hvg.hu

A Telltale fejlesztői a 2016 decemberében meggyilkolt törökországi orosz nagykövetről, Andrej Karlovról készült fotót is betették a játék egyik részébe. A felhasználók felháborodtak, a Telltale bocsánatot kért és lépett az ügyben.

Óriási hibát vétettek a Telltale fejlesztői, amikor a Batman: The Enemy Within nemrég megjelent harmadik részében egy olyan kép is feltűnt, aminek nagyon nem lett volna szabad. Az epizódban a meggyilkolt orosz diplomatáról, Andrej Karlovról is látni lehetett egy felvételt.

Oroszország törökországi nagykövetét 2016 decemberében, egy kiállítás megnyitóján lőtték le Ankarában. A BBC beszámolója szerint a Telltale azóta már bocsánatot kért és intézkedett, a játékból pedig kikerült az ominózus felvétel.

A jelenetről készlüt képernyőképet egy YouTube-vlogger Bro Team Pill tette közzé először, ami pillanatok alatt elterjedt a neten.

A felhasználók a felvétel láttán felháborodtak, és tiszteletlennek, ízléstelennek és kegyeletsértőnek titulálták a játék készítőit. A cég eközben jelezte, belső vizsgálatot folytatnak, hogy kiderüljön, ki mulasztott a kép megjelenésekor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.