szerző:
hvg.hu

Ha megtetszik egy betűtípus, akár egy képen, és hasonlót használna, akkor csak bízza rá magát az alábbi online szolgáltatásra.

Ha megtetszenek egy weboldal betűi, vagy akár egy képre írottak, könnyen talál hasonlót, ha felkeresi a Font Matcherator nevű online szolgáltatást. Itt ugyanis kiderítik, milyen fontok néznek ugyanúgy ki, mint amire mi is kíváncsiak lennénk.

©

Az oldalra fellépve az Upload an image feliratra kell kattintanunk, azaz fel kell töltenünk azt a képet, amelyiken a szóban forgó betűk megjelennek. Ez lehet egy képernyőmentés, de akár a kép közvetlen URL-je is. A feltöltött képet még az azonosítás előtt kedvünkre forgathatjuk, részletet vehetünk ki belőle, hogy minél biztosabb legyen a találat. Kattintással kell kijelölnünk a szövegrészletet, majd a Matcherate It! gombra kattintás után elkezdődik az azonosítás.

A szolgáltatás hamar visszatér az eredménnyel: felsorolja, milyen betűtípusok felelnek meg a mienknek, azaz ezután majd ezek körül válogathatunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!