szerző:
hvg.hu

Miközben folyamatosan perli a Qualcomm az Apple-t, a chipgyártó cég vezérigazgatója már a jövőbeni remek kapcsolatokról beszél.

Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Kínában is betiltatná az iPhone-ok árusítását a Qualcomm, sőt az Egyesült Királyságban is perben áll az almás céggel – ez tényleg nem mondható jó viszonynak. Ezért is meglepőek (illetve akár bíztatónak is mondhatók) Steve Mollenhopf Qualcomm-vezér szavai, aki egy nemrégiben lezajlott konferencián elmondta, cége hatékonyan tudja kezelni az ilyesfajta vitákat, bízik abban, hogy az Apple-kérdés is rendeződik, és a két cég együtt fog működni.

A Qualcomm azt állítja, hogy az Apple fizetés nélkül használja az ő technológiáit, amelyek nélkül sem az iPhone, sem a többi iOS-es eszköz nem volna olyan jó, mint amilyen. A chipgyártó szerint a cupertinóiak megsértenek hat olyan szabadalmat is, amelyek az akkumulátor élettartamának optimizálásához kapcsolódnak.

Mollenhopf mindenesetre úgy gondolja, hogy az Apple-nek ki kellene találnia, mennyit hajlandó áldozni az említett technológiák további használatára. Azt is hangsúlyozta, hogy a Qualcomm és az Apple igen erős termékkapcsolatban állnak, és ezért is hiszi, hogy végül megoldják majd a vitás kérdéseket, és elkezdhetnek együttműködni egyszer, valamikor a jövőben. Ennél pontosabb dátumot azonban nem említett a vezérigazgató.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!