szerző:
hvg.hu

Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb tech témáit.

Van egy kis gond: éppen a Föld felé zuhan a 8500 kilós, irányíthatatlanná vált űrállomás

Tavaly szeptemberben szakadt meg a rádiókapcsolat a Tienkung–1 (Mennyei Palota–1) nevű kínai űrállomással, és már akkor figyelmeztettek a tudósok, hogy az irányíthatatlanul keringő űreszköz hatalmas darabjai valamikor 2017 őszén fognak a Földre zuhanni. A hatalmas űrlaboratórium most hirtelen zuhanni kezdett.

Miért volt a Google kereső főoldalán az a zenés káosz? És mi az a WDR elektronikus zenei stúdió?

Hatvanhat évvel ezelőtt alapították meg a nyugatnémet rádió különleges és különlegesen modern egységeként a WDR (Westdeutscher Rundfunk) elektronikus zenei stúdiót, amely rengeteg jó producert, zenészt és persze zenét adott a világnak. Mit is értettek akkor "jó elektronikus zene" alatt? Ezt is mutatjuk, érdekes.

Iszonyatosan beindították a netes mémgyárat a KFC bunkón viselkedő munkatársai

Ahogy ez teljesen várható volt, és természetes is, egyértelműen a megvert újságíró mellé, a vállalhatatlanul viselkedő munkatársakkal szemben foglalt állást a netes közvélemény. Az internetes népművészek KFC-hangulatú mémekkel fejezték ki véleményüket, a közösség pedig beleállt a terjesztésbe. A vártnál jóval több mém kezdett el keringeni. Kiválogattuk a legjobbakat.

Itt a fizikusok forradalmi bejelentése, ami sok mindent megváltoztathat

A csillagászok augusztusban olyan gravitációs hullámokat észleltek, mint előtte még soha. A teleszkópokkal sikerült megfigyelni a jelenséget, amely miatt létezik többek között az arany, az ezüst és a platina is. A felfedezés sok mindent megváltoztathat.

"Amikor beszéltem nekik a szexuális zaklatásomról, befejezték a megbeszélést, és másnap kirúgtak"
Az elmúlt napok tévés és filmes körökből származó vallomásai után újabb iparágban szólalt meg valaki. A Sony sikerjátékainak egyik fejlesztője azt állítja, szexuálisan zaklatták, ellenállása után pedig meglehetősen rossz hangulat alakult ki a cégnél. De az igazi pokol csak akkor kezdődött, amikor beszélni mert erről a HR osztálynak.