szerző:
hvg.hu

Bárhol, akár a munkahelyi irodájában is kipróbálhatja kosártudását az NBA új, iOS-es kiterjesztett valóságon alapuló alkalmazásával.

Az NBA (National Basketball Association) az első olyan sportliga, amelyik saját kiterjesztett valóság (AR) appot bocsátott ki.

A napokban jelent meg az NBA AR App nevű iOS-es app, amellyel ki-ki tesztelheti kosárlabda-tudását, függetlenül attól, hogy éppen hol is tartózkodik, az alkalmazás ugyanis odavarázsolja a kosárpalánkot. Az app betöltése után csapatot kell választani, majd a telefon mozgatásával ki kell jelölni a pályát, azaz meg kell mutatni az eszköznek, hogy hol játszhatunk. Az app a jó megvilágítású szabad tereket szereti, de állítólag még egy irodában is lehet játszani vele.

©

A játék indítása után 30 másodperc áll a rendelkezésünkre, hogy a telefon mozgatásával a legtöbb kosarat dobjuk (azért az iPhone-unkra vigyázzunk, nem azt kell eldobni). Az app számolja a két- és hárompontos dobásokat, majd végül összegzést ad.

Az NBA AR csak iPhone-okra érhető el, mivel azt az új ARKit technológiát használja, amelyet az idén mutatott be az Apple. Az alkalmazás ingyenes, azonban iOS 11, illetve az ARKitet támogató iPhone-ok kellenek hozzá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!