szerző:
hvg.hu

Az Apple új főhadiszállásának látogatói központja hamarosan megnyitja kapuit azok előtt, akik egyszerűen csak kíváncsiak arra, hol is él most a világ egyik legnagyobb tech-cége.

A MacRumors értesülése szerint jövő pénteken (az Apple valamiért nagyon ragaszkodik ehhez a naphoz) nyitja meg kapuit az Apple Park Visitor Centere (azaz látogatói központja). Az előtte lévő nap már lesz egy „zártkörű” látogatási lehetőség, erre a „szomszédok”, azaz a cupertinói lakosok kaptak meghívót, akiknek majd igazolniuk kell, hogy tényleg a városban laknak.

Az Apple park több éves tervezés és kivitelezés után végre kész lett (még ha nem is százszázalékosan), a munkavállalók mindenesetre már áthurcolkodtak. A terület középpontjában az óriási, gyűrű alakú, napelemes tetejű irodaépület áll, a szomszédságában éttermek, fitnesz-létesítmény, kutatási-fejlesztési épület, parkok. Ott van azután a mélygarázs és persze a föld alatti auditórium, amelyik Steve Jobs nevét viseli, és például az idei új iPhone-ok bemutatkozásának helyszíne is volt.

©

A campus látogatói központja a „civileknek” is lehetővé teszi, hogy érezzék egy kicsit az Apple-atmoszférát, és Apple-termékeket vásároljanak. Erre egy ajándékboltban nyílik lehetőségük, azonban ez – állítja a MacRumors – nem "igazi" Apple Store, és például iPhone X-et sem fognak itt árulni. Van viszont kávézó ételekkel és frissítőkkel és fel is lehet menni egy tetőtéri részbe, ahonnan remek kilátás nyílik a campus egészére.

A látogatóközpont a hét minden napján nyitva lesz, a korábbi tervek szerint hétköznap reggel 7-től este 7-ig, hétvégén pedig reggel 9-től este 7-ig.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.