szerző:
hvg.hu

A korábban a Google tulajdonában lévő Boston Dynamics robotgyártó egy új okoskutyával állt elő, ami már sokkal bizalomgerjesztőbb, mint az első változat.

Az emberszabású Atlas és a kicsit rémisztőre sikerült Handle után újabb robotot mutatott be a Boston Dynamics. A cég korábban a Google tulajdonában volt – azóta eladták a japán techóriás SoftBanknak –, ezért mindig kíváncsian vártuk, milyen eszközzel rukkolnak elő, amely később megkönnyítheti mindennapjainkat. Az eddigi legéletszerűbb segítség – meglepő módon – egy SpotMini nevű robotkutya volt, amely többek között kidobja a szemet és elteszi a mosatlant is.

Most elkészült a SpotMini új verziója, amelyről a Boston Dynamics egy rövid videót osztott meg.

Sárga lett a SpotMini, és nem csak új színe, hanem kialakítása miatt is sokkal barátságosabbnak tűnik, mint elődje. Sőt, mozgása miatt is, ami az első változathoz képest óriási fejlődésen ment keresztül, az első SpotMini darabos mozgásával inkább volt robotos, mint “kutyás”.

A videóban a robot megáll, amint meglátja a kamerát, ezzel érzékeltetik, hogy a külvilág változásaira reagálni tud a robot. A videó végén látható a “coming soon” felirat, de nem tudni, hogy mi következik hamarosan: a robotot részletesebben bemutató videó és/vagy esetleg már piacra is dobják az ebet?

Ha szeretne értesülni a robotkutya részletesebb videójáról és piacra kerüléséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!