szerző:
hvg.hu

Nem nagy meglepetés, hogy az Apple egyik készüléke áll a legkedveltebb okostelefonok harmadik negyedéves listájának élén. A top 5-ben azért vannak olyan készülékek is, amelyekre talán nem is számítottunk.

Az Apple 2016-os zászlóshajója, az iPhone 7 volt a világ legkedveltebb okostelefonja az idei év harmadik negyedében – derül ki a Canalys piackutató cég legfrissebb adataiból. Az iPhone 8, amelyik a negyedév vége felé jelent meg, természetesen nem kerülhetett be a top 5-ös listába, de ennek nem csak időzítési okai lehetnek.

©

Az iPhone 7-ből, amelynek szeptemberben levitték az árát, 13 millió darabot adtak el, míg a 2015-ös iPhone 6s-ből 7,9 milliót – fel is került a népszerűségi lista második helyére. Összességében 46,7 millió iPhone talált gazdára a harmadik negyedévben, ebből 11,8 millió volt az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus. Csak összehasonlításképpen: az iPhone 7-ekből 14 millió fogyott el a bemutatkozásuk utáni hasonló időszakban, és persze nem állt a küszöbön egy olyan vetélytárs, mint amilyen most a jubileumi iPhone. Jelenleg több árszinten is lehet iPhone-okat vásárolni, feltehetően ez az Apple új stratégiája. A Canalys adatai szerint a felhasználók egyre jobban kedvelik a nagyobb kijelzőket, ez az első év ugyanis, amikor két új iPhone-modell közül a nagyobb kijelzős (iPhone 8 Plus) megy jobban.

A top 5-ös lista harmadik helyére a Samsung Galaxy J2 Prime (7,8 millió) került, míg a negyedik és az ötödik helyen két Oppo-telefon osztozkodik, az A 57 (7,8 millió) és az R11 (7,2 millió).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!