szerző:
hvg.hu

Az alábbi program lehetővé teszi, hogy két Windows Intéző ablak legyen egymás mellett, és ettől kezdve sokkal egyszerűbbé válnak a fájlműveletek.

A Windows Intéző, azaz a Windows Explorer alapból egyablakos, ezért nem túl egyszerű benne a fájlok áthelyezése, mappák összehasonlítása. A Windows Double Explorer nevű program viszont éppen ezen a gondon segít. Innen tölthető le (zip formátumban), és a kicsomagolása után már indíthatjuk is az exe fájlra kattintva. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy nincs szükség a program telepítésére, azaz az exe fájlt egy pendrive-on magunkkal vihetjük, és a szoftvert más gépen is használhatjuk.

Az indítása után azonnal megjelenik a két Windows Intéző, egymás alatt. Ha valaki jobban szeretné, hogy egymás mellett legyenek (amúgy így jobban áttekinthetők), csak kattintson felül a layout 2 ikonra. A két Intézőben egyszerűen tehetünk át fájlokat: megfogjuk az egérrel a kiszemelt állományt, és áthúzzuk a másik mappába. Egyszerűvé válik az állományok összehasonlítása, és arra is van lehetőség, hogy a kedvencek közé, azaz felülre, kiemelt helyre mentsük el fontos mappáinkat. Ehhez csak meg kell fogni a választott mappát, és áthúzni felülre a Favorites feliratra.

©

A felső eszközsorban még egy sor hasznos opciót találunk, amelyekkel belenézhetünk például a fájlok tartalmába, egyszerűen törölhetjük a felesleges állományokat, sőt akár szinkronizálhatunk is két mappát.

Ha máskor is tudni szeretne hasznos szoftverekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!