szerző:
hvg.hu

A Google több helyen is frissítette a Térkép szolgáltatását, hogy még könnyebb és egyértelműbb legyen vele a navigálás. Mutatjuk, mi minden változott.

A jelenleginél letisztultabb, átláthatóbb, végeredményben kényelmesebben használhatóvá vált a Google térképes szolgáltatása. A Maps nem túl gyakran esik át ilyesmi változáson, a most bejelentett frissítés hosszú évek óta a legnagyobb módosítás a szolgáltatásban.

Az egyik leglátványosabb változást a navigációs térképen láthatjuk majd. Attól függően ugyanis, hogy gyalog, autóval vagy tömegközlekedéssel indulunk útnak, más-más információt fog kiemelni a számunkra.

Ha sétálunk, elsősorban a látványosságokat, éttermeket és egyéb hasonló helyeket emeli majd ki a térkép.

©

Ha autóval megyünk, a forgalom erőssége mellett a közelben található benzinkutak is megjelennek majd a térképen (ha vannak).

©

Ha pedig a tömegközlekedést választjuk, akkor elsősorban a járatok vonalait, valamint a megállókat emeli ki a Google Térkép.

©

Fontos változás még, hogy új színkódolást vezet be a Google. Ezek alapján élesen elkülönülnek egymástól többek között az éttermek és bárok, a bevásárlóhelyek, az egészségügyi ellátóhelyek vagy épp a szolgáltatások (bankok, benzinkutak) kategóriájába eső helyek.

©
©
©
©
©
©

A változások a többi, Google Térképre támaszkodó alkalmazásban is megjelennek, így a Google Earth, a Google Assistant, a kereső és a Google Auto is frissülni fog.

A fejlesztők ígérete szerint az új dizájn a következő hetekben mindenkinél elérhetővé válik, így érdemes figyelni, mert hamarosan frissülni fog a mobilos alkalmazás.

Ha máskor is tudni szeretne a Google Maps újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.