szerző:
hvg.hu

Bármilyen vonzónak tűnik is a jubileumi iPhone, lehet, hogy érdemes várni egy kicsit. Jövőre három új iPhone érkezhet, mentesek lehetnek az idei gyerekbetegségektől, és lesz köztük olyan is, amelyért nem kell olyan mélyen a pénztárcába nyúlni, mint a jubileumi iPhone-ért.

Az információk ezúttal is a jól ismert Apple-szakértőtől, Ming-Chi Kuótól érkeztek: akár három, iPhone X-szerű Apple telefon is érkezhet 2018-ban. Kettőnek OLED kijelzője lesz, és a méretük 5,8” és 6,5”. A harmadik 6,1”-es TFT LCD kijelzőt kap. Mindhárom telefonnál éltől élig tart a képernyő, azaz nem lesz rajtuk Home gomb.

Kuo szerint az 5,8”-es modellnek 458 ppi lesz a pixelsűrűsége, míg a 6,5”-est 480-500 ppi körülire saccolja. Az LCD modellnél ez az érték 320-330 ppi lehet. Mindhárom modell a jellegzetes „notch” dizájnt kapja (már vannak appok e bevágás eltüntetésére, 2018-ig meg már valószínűleg Dunát lehet majd rekeszteni az ilyesfajta alkalmazásokkal), és ugyanolyan TrueDepth kamerarendszer lesz rajtuk, mint a jubileumi iPhone-on.

©

Az LCD kijelzős modell a felső-középkategóriás piacot célozhatja meg, az árát a szakértő 649-749 dollárra (173 ezer-199 ezer forint közöttire) becsüli. Azoknak készülne, akik szeretnék megismerni a teljes kijelző és a 3D érzékelők előnyeit, de nem tudnak annyit fizetni, mint amennyibe a jubileumi iPhone kerül. Az 5,8”-es modell nagyjából annyiba kerülne, mint az iPhone X.