szerző:
hvg.hu

Főként a vloggereket akarhatja megnyerni magának a Facebook azzal az új alkalmazással, amit a tartalomkészítőknek szán, és ezzel is jelzi: komolyabban foglalkozik a videósokkal, mint a YouTube.

Egyre több híres videós kritizálja a YouTube-ot, annak ellenére, hogy karrierjét ott egyengeti. A tartalomkészítők dolgát ugyanis a videómegosztó nem könnyíti, sokkal inkább nehezíti. Például apróságok és olykor érthetetlen döntések okán töröl le sok munkával készült videókat, illetve azt sem tudja megoldani, hogy bármilyen zenét nyugodtan használhasson vele az ember. Utóbbi problémára a Facebook már talált megoldást, és fizetéssel is kecsegtet a népszerű vloggereknek (illetve a jövő sztárjelöltjeinek), sőt, a videók jogtalan felhasználása ellen is felveszi a harcot, illetve külön felületet is készített a vloggereknek. Minden jel arra mutat: a Facebook a YouTube riválisa akar lenni.

Ezt csak erősíti a közösségi oldal újdonsága, ugyanis iPhone-ra és iPadre már megjelent, és Androidra is hónapokon belül érkezik a Facebook Creator alkalmazás, amit kifejezetten a tartalomkészítők igényeire szabtak.

©

A legnagyobb dobás az appon, hogy a videókhoz speciális effekteket, intro és outro részeket, matricákat és kereteket használhatnak – könnyedén. Ha tehát valaki profi megjelentést akar a videóinak, már nem kell hozzá szaktudás, tényleg elég a telefon és pár kattintás.

A másik segítség, hogy a feliratkozókkal – pardon, a lájkolókkal – a lehető legegyszerűbben lehet kommunikálni: az üzenetek mappában a Facebook-oldalnak küldött üzeneteket, a kommenteket és az Instagramon érkezett visszajelzéseket is egy helyen látja az oldal adminisztrátora.

Letöltöttük az alkalmazást, ami elsőre furcsa korlátozással él, hiszen – remélhetőleg egyelőre – csak személyek Facebook-oldalaival lehet összekapcsolni a szolgáltatást. A másik érdekesség, hogy a videós segítségen kívül nem sokban tér el az app a már régóta létező Facebook Page alkalmazástól, így ez sokkal inkább egy friss jelzés lehet a vloggereknek: mi törődünk veletek, ellentétben a YouTube-bal.

A megosztásokban is segítséget ad a Creator, hiszen az itt készített bejegyzéseket az Instagramon és a Twitterren is könnyen meg lehet osztani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Naponta (!) 2 órát YouTube-oznak a magyar fiatalok, és most az is kiderült, kiket néznek

A 10 és 29 év közötti fiatalok 96 százaléka rendszeresen néz YouTube-videókat, saját bevallásuk szerint átlag napi 2 órát töltenek a videómegosztón. A legtöbb időt a 10-15 évesek fordítják YouTube-csatornák követésére, 22 százalékuk napi 4 óránál többet szán videónézésre – derült ki a SAKKOM Interaktív reprezentatív influencer kutatásából, melyet a Gemiusszal közösen végeztek. Az influencereket nemcsak nézik, de hatásukra vásárolnak is: minden harmadik fiatal vett már meg vagy próbált ki valamit miattuk.