szerző:
hvg.hu

A keményebb rock zene java bukkan elő Brütal Legend című számítógépes játékban, melynek telepítőjét szerda estig ingyen lehet letölteni. Nem csak metált bíróknak ajánlott, de nekik persze különösen.

A Motörhead legendás énekese, Lemmy Kilmister mellett a Judas Priest frontembere és Ozzy Osbourne is feltűnik abban a játékban, amely a heavy metal rajongóinak már már kötelező, de a többieknek is ajánlott. A Brütal Legendet nem próbálnánk meg egyetlen kategóriába sorolni, többféle játékstílus is keveredik benne, akcióból, kalandból és valós idejű stratégiából is van része a játékosoknak, akiknek egy Eddie Rigs nevű roadie (koncerttechnikus) bőrébe bújva kell helyt állniuk. Mégpedig egy furcsa, a heavy metal istene által teremtett világban.

A fenti leírásból talán már sejthető, hogy a 2013-ban piacra dobott játék hangulata az évek sorá mit sem vesztett értékéből: a különböző források kritikáit összegző Metacriticen 100-ból 80 ponton áll a program, a Steamen pedig az elmúlt egy hónap értékelései alapján 91 százalékon.

Az egyébként 15 euróba kerülő program telepítéséhez szükséges kódot szerdán 19 óráig lehet ingyen beszerezni a Humble Bundle ezen oldalán. Fontos, hogy a kóddal eddig az időpontig aktiválni is kell a játékot a Steamen – ehhez egy nagyon gyors regisztrációval elérhető, ingyenes Steam-fiók szükséges. A játék windowsos, mac os-es és linuxos számítógépeken is játszható, természetesen nem csak szerdáig, hanem az aktiválás után később is, bármikor.

Ha máskor is tudni szeretne ingyenessé váló fizetős programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!