szerző:
hvg.hu

Egyértelműen sikeres lépésnek bizonyult az, hogy a Telenor – az itthoni szolgáltatók közül elsőként – új tarifarendszere mindegyik csomagjában bevezette a sebességlimit nélküli korlátlan mobilnetezést.

Május óta elérhetők a korlátlan belföldi mobilinternetet kínáló Telenor Hello Data tarifacsomagok. A szolgáltató azóta gyűjti a tapasztalatokat, és úgy látják, hogy a hellodatás felhasználók egyetlen napi adatforgalma a tarifa bevezetése óta ez az érték folyamatosan növekszik, jelenleg átlagosan 1,21 GB. Korábban ez az érték sok mobilnetezőnél a teljes havi forgalmát jelentette.

Akik a Telenor korlátlan csomagját választották, meglátásuk szerint a korábbinál több mobiladatot használnak, ritkábban bajlódnak „wifi-vadászattal”, ami kényelmesebbé teszi mindennapjaikat. Több online zenét hallgatnak, a spontaneitás lehetőségét kihasználva gyakrabban indítanak videóhívásokat és a korábbinál bátrabban, több adatot forgalmaznak külföldön. Adatforgalmi mennyiség szempontjából vezető a YouTube+MyTV összesített párosa, ezt a böngészés, a Facebook + Messenger páros, majd az online zene streaming (pl. Deezer, Spotify, online rádiózás stb.) követi.

Az elmúlt időszak eredményei mellett az is kiderült, hogy a szolgáltató mivel készül a karácsonyra. A Hello Datát most választó ügyfeleknek a legkisebb csomag áráért adják három hónapon át a legnagyobbat. Ez annyit jelent, hogy 5990 forintért most nem csak 50 percnyi beszélgetés jár a korlátlan mobilnet mellé, hanem a beszélgetés, üzenetküldés és mobilnetezés is teljesen korlátlan, ahogy egyébként a 19 990 forintos Premium csomagban van. A vállalat szerint három hónap alatt mindenki felmérheti saját szokásait, és az időszak végén eldöntheti, hogy melyik díjcsomagot válassza, például az elérhető négy Hello Data tarifa közül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!