szerző:
hvg.hu

Az alábbi oldal a térhatás élményével gazdagítja sima, 2D-s fényképeinket.

A Depthy oldalon kvázi 3D-ssé alakíthatjuk 2D-s fotóinkat. Az oldalra fellépve mintaképeken tekinthetjük meg, hogyan is értendő a fotókon a 3D-hatás: ahogyan mozgatjuk az egerünket a kép felett, szinte kiugrik a képből az, ami közelebb van hozzánk.

Az Open Photo gombra kattintva választhatunk saját képeink közül, és a Load depthmapre kattintva történik meg a „csoda”, 2D-s képeink bizonyos elemei az előtérbe kerülnek, és mozognak is az egérmozdulatok hatására. Az átalakítást olyan fotókon próbáljuk meg, amelyeken nincsenek személyek, náluk disszonáns hatás lesz a végeredmény.

©

Az átalakított képet elmenthetjük jpg vagy png formátumban, GIF-et vagy videót készíthetünk belőle, sőt akár anaglif képpé is alakíthatjuk, persze akkor már speciális szemüvegre is szükség lesz, hogy meglegyen a térhatás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!