szerző:
hvg.hu

Hogy mikor jön a Mikulás, az kultúránként változik, de az biztos, hogy végre megnyitotta a Google Télapó-falvát, így idén is játékokkal és hasznos aktivitásokkal tölthetik az időt a gyerekek egészen karácsonyig.

Hogy mikor jön a Mikulás 2017-ben? Mint minden évben, nálunk december 5-éről 6-ára éjjel hozza az ajándékokat a Télapó, míg az angolszász kultúrában, különösen az Egyesült Államokban karácsonyi ajándékosztó figurává változott át alakja. Bármelyiket is vesszük figyelembe, lényeg, hogy december van, ami egyúttal azt is jelenti, hogy – akárcsak az elmúlt 13 évben – most is bepillanthatunk a Télapó otthonába, természetesen a Google jóvoltából, a Santa Tracker oldalon. Eljuthatunk ide mobil webről, asztali gépről, illetve androidos appal vagy Android tévéről.

©

A faluban minden nap valamilyen kis meglepetés vár, megismerhetjük a világ különböző helyeinek ünnepi hagyományait, sőt még kódolni is tanulhatnak a gyerekek. A legizgalmasabb persze az lesz, amikor december 24-én „élőben” követhetjük majd nyomon a Télapó útját a világban. Az androidos appban jelenleg kilenc kis játék, illetve egy videó érhető el, de folyamatosan jönnek majd az újabbak.

©

Újdonság lesz idén a Santa Snap nevű játék, amelyben egy manóval repülve kell fotókat készíteni híres objektumokról, és segíteni a Télapó útját. A Santa’s Canvas is egy új játék, amelyben művészi hajlamaikat élhetik majd ki a gyerekek, és elérhető lesz – ahogyan a Google mondja – az eddigi legnagyobb multiplayer hógolyócsata is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!