szerző:
hvg.hu

A japán elektronikai cégek már panaszkodnak, egyöntetűen a Teslát teszik felelőssé azért, hogy nem jutnak akkumulátorhoz. Iparági források szerint a Gigafactoryban hiába van meg minden tartalék, a gyártást nem képes menedzselni a Tesla.

Az elmúlt időszakban komoly össztűz zúdult a Teslára, mert a korábbi ígéretekkel ellentétben jóval lassabb ütemben folyt a Model 3 gyártása a cégnél. A probléma nemrég megoldódni látszott, a Tesla azonban ismét a célkeresztbe került – ezúttal a Gigafactory miatt.

A japán etnews alapján az Engadget azt írja, a Gigafactory miatt globális hiány mutatkozik akkumulátorokból, elsősorban a hengeresekből. Az idézett iparági források szerint az elektronikai cégek már a bőrükön érzik a hiányt, amit szerintük a Tesla óriásgyára váltott ki: felhalmozta a gyártáshoz szükséges készleteket, de nem gyártotta le az akkumulátorokat.

©

A beszámolók szerint a Panasonic a tartalékai jó részét a Teslának adta, hogy beindulhasson a termelés, így most az olyan gyártók, mint a Samsung vagy az LG nem tudja beszerezni az akkumulátorokat. Emiatt nemcsak az IT-cégek, de az elektromos autók vagy az akkumulátorral működő háztartási gépek gyártói sem tudnak hozzájutni a szükséges anyagokhoz, és a jóslatok szerint 2018 első felében sem lesz más a helyzet.

Az etnews szerint az iparágon belül mindenki a Gigafactoryra, és annak észszerűtlen működésére mutogat. A gyár elhelyezkedése miatt (amit a Nevada sivatagban építettek fel) nehéz megközelíteni, így kevés ember tud ott dolgozni, ami pedig kihat a termelésre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!