szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, az emojikból sosem lehet elég, így 2018-ban is érkezik jó pár érdekes jelecske.

Az új emojik kiválasztásáért felelős Unicode kiadta a 2018-as emojik béta verzióját. Hangsúlyozottan egy előzetes változatról van szó, ugyanis a Unicode csak januárban fogadja el majd a teljes lsitát, addig még újak jöhetnek, változások lehetnek, sőt akár el is tűnhetnek emojik. A végleges listát 2018 első negyedévében mutathatják majd be, míg az év második felében érkezhetnek az új emojik eszközeinkre.

©

72 új jel van a jelenlegi verzióban, a legtöbb közülük a hajviselettel kapcsolatos. Lesz göndörhajú fej, emojikat kapnak a vöröshajúak, és már az őszhajúaknak is van ilyesfajta avatarjuk. Lesz új mókás emoji, amelyiket bevethetünk szülinapkor, farsangkor, szilveszterkor, és egy sor új sporteszköz is érkezhet a már meglévők mellé. Néhány egzotikus állat képe is megjelent, így van gyönyörű páva és hattyú is.

A tervezett új emojik teljes listáját ezen az oldalon találhatják.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!