szerző:
hvg.hu

Egy szűkszavú, de ígéretes közleményt adott ki az amerikai űrhivatal arról, hogy csütörtökön fontos fejleményekkel szolgálnak az exobolygók felkutatására indított Kepler-misszió legújabb felfedezéseiről.

A 2009-ben felbocsátott Kepler az első olyan amerikai űrteleszkóp, amelynek az a fő feladata, hogy Naprendszeren túli Földéhez hasonló méretű és jellegű bolygók létét mutassa ki. Az ilyen, úgynevezett exobolygókat még csak bő két évtizede ismeri az emberiség. Két éve éppen a Kepler fedezte fel a Föld 2.0 néven is emlegetett bolygót, melyet "új Föld" és "a Föld unokatestvére" névvel is illettek.

A NASA legutóbb idén februárban tett a témában fontos bejelentést, akkor a Spitzer űrtávcső segítségével találtak hét Föld-szerű bolygót, melyek közül később ötön vizet is kiszúrt a Hubble.

A csütörtöki bejelentést ígérő NASA-közlésből az is kiderül, hogy a Kepler adatainak elemzése közben a Google mesterséges intelligenciája talált valamit.

Ha értesülni szeretne a NASA csütörtöki bejelentésének részleteiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!