szerző:
hvg.hu

A Samsung tervei szerint olyan okostelefont készítenének, amelynek kijelzője nemcsak lekerekített, de a mobil egyik oldalán át is "folyna" a hátlapra.

A Samsung először 2015-ben, a Galaxy S6 telefonjának edge kiadásában tüntette el teljesen az előlapot oldalsó káváját, majd tavaly, illetve az idei S8 esetében alul-fölül is faragtak a kereten. Itt persze nem állnak meg, a továbblépés pedig, úgy tűnik, ismét oldalt következhet be.

Samsung Galaxy S8
©

A LetsGoDigital szúrta ki a Samsung egyik szabadalmát, ami egy két kijelzős mobilt mutat. A képek tanúsága szerint egész pontosan arról van szó, hogy a kijelző "átfolyik" a készülék hátuljára, körbe ölelve azt. A képernyő nagyobbik fele az elülső oldalon lenne, a hátoldalra került, nagyjából fele akkora részen pedig alkalmazások sorakoznának fel.

©
©

A Samsungnak nem ez az első olyan szabadalma, amelynek fókuszában a készülék kijelzője áll. A tervek szerint jövőre például hajlékony kijelzővel ellátott mobilt dobnának piacra Note néven, de már dolgoznak a szó szerint összehajtogatható kijelzőn is. A technológián persze dolgozik a konkurencia is, például az Apple, így kérdés, melyikük ér hamarabb révbe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!